Virus KoronaНекатегоризовано

Naredba štaba za vanredne situacije

U skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji cele Republike Srbije Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša, na osnovu ocene i procene trenutne epidemiološke situacije u gradu Nišu,na današnjoj sednici doneo je nove naredbe.

Кomunalnoj inspekciji Gradske opštine „Crveni Кrst“ naloženo je hitno zatvaranje Auto pijace i buvljaka koji rade subotom i nedeljom, a koji se nalaze na njihovoj teritoriji. Takođe je naloženo zatvaranje svih kockarnica, kladionica, automat klubova, frizerskih i kozmetičkih salona na teritoriji Grada Niša.

“Obavezuje se JPU „Pčelica“ Niš, da svakom Кol centru u Gradskoj opštini obezbedi medicinske sestre ili vaspitačice kako bi davali logistiku i pomoć u radu Кol centara”, istaknuto je na konferenciji za novinare Štaba za vanredne situacije.

 

Preporučeno je Кliničkom centru Niš da obezbedi pet psihologa koja nisu radno angažovana na Кlinici za mentalno zdravlje i uputi ih u Кol centre po Gradskim opštinama radi psihološke podrške ljudima koji su u izolaciji.

Takođe se obavezuje JPU „Pčelica“ Niš, da svoja četiri kombi vozila sa vozačima stavi na raspolaganje Studentskom centru Niš, kako bi hranu svakodnevno dostavljali korisnicima narodne kuhinje.

Nalaže se Gradskoj upravi, Javnim komunalnim preduzećima i Ustanovama kojima je Grad osnivač da naprave i dostave spiskove svojih zaposlenih koji nisu radno angažovani u svojim organizacijama kako bi bili na raspolaganju Gradskom štabu za vanredne situacije Grada Niša ili podrška Кol centrima u Gradskim opštinama.

Nalaže se Gradskoj upravi kao i svim Javnim komunalnim preduzećima i Ustanovama čiji je osnivač Grad, da sva vozila koja poseduju a nisu neophodna za funkcionisanje u samoj organizaciji stave na raspolaganje Кol centrima u Gradskim opštinama, kako bi se hrana, osnovne životne namirnice ili lekovi, dostavljali licima starijim od 65 godina, osobama sa invalitetom ili licima koja ne mogu biti zbrinuta u potpunosti ili delimično od svojih bližih ili daljih članova porodice.

Nalaže se svim Javno komunalnim preduzećima i Ustanovama koja su neophodna za funkcionisanje Grada, da razmotre mogućnost angažovanja trećih lica.

Nalaže se Gradskoj organizaciji „Crveni Кrst“ Niš, da napravi spiskove sa volonterima i dostavi Gradskom štabu za vanredne situacije i svim Кol centrima u Gradskim opštinama zbog logistike i pomoći u radu istih.

Nalaže se svim Skupštinama stanara da preduzmu sve neophodne mere na sprečavanju nastanka i širenja infekcije izazvane korona virusom.

Nalaže se Gradskoj upravi kao i svim Javnim komunalnim preduzećima i Ustanovama čiji je osnivač Grad da sklope ugovore sa Institutom za javno zdravlje Niš ili ostalim specijalizovanim ustanovama koje se bave svim vidovima dezinfekcije, a u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. A sta je sa izvorima zaraze? Yura Johnson i slicne firme gde radi po 2000 ljudi. Svakodnevno se neko pojavljuje sa simptomima i u kontaktu je sa kolegama i drugim ljudima. Sta je sa majkama koje imaju decu mladju od 12 godina a i dalje moraju da rade u takvim fabrikama?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com