Društvo

Napustilo nas je još jedno Lutajuće srce: Milan Marković Minja otišao u legendu

Napustio nas je Milan Marković Minja u sedamdeset prvoj godini, on je jedna od najinteresantnijih muzičkih ličnosti u Nišu, bivši član legendarne grupe “Lutajuća srce”

Minja je bio istaknuti kompozitor, muzički producent i dirigent.

Diplomirao na Muzičkoj akademiji violončelo. Idejni je tvorac festivala nove gradske pesme Niška jesen, osnivač etno orkestra Catena mundi i vokalnog ansambla Naissus Vocalis. Jedan je od osnivača poznatog niškog ansambla Groš. Minja je čovek koji je čitav svoj život posvetio muzici, a decenijama je bio član niškog Simfonijskog orkestra.

“Otišlo je još jedno Lutajuće srce. Milan Marković Minja legenda i jedan od osnivača grupe Lutajuća srca zauvek nas je napustio i otišao u legendu. Pozdravi nam Miku Tamburu, a mi ćemo da vas pamtimo i pričamo o vama budućim generacijama. Mnogo ste uradili za naš Niš – Hvala”, rekao je producent filma o ovoj legendarnoj grupi “Arhiv emocija” Oliver Paunović.

Slika je nastala prilikom prvog sastanka, kada je pao dogovor o snimanju filma “Arhiv emocija” sa producentom Oliverom Paunovićem

Koncertom u Domu vojske krajem 2019. godine niška grupa “Lutajuća srca” obeležila je pola veka trajanja, redak jubilej kojim se može pohvaliti mali broj umetnika.

Povodom smrti još jednog člana legendarne grupe Lutajuća srca, pogledajte film City Produkcije “Arhiv emocija”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Saučešće porodici!Otišo je veliki čovek.Nedostajećete komšija….Djole budi ponosan na činjenicu da si Minjin sin i jak da budes uz majku i da je čuvaš !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com