Ekonomija

NAJNOVIJA VEST: 12 novih avio linija sa niškog aerodroma

Na niškom aerodromu od 1.jula će biti uvedeno 12 novih avio linija, saznaju Niške Vesti.

Pored dosadašnjih 10, sa Aerodroma Konstntin Veliki leteće se još do 12 destinacija. Ugovor sa avio kompanijom biće potpisan na četiri godine i trajaće do 30. juna 2023.

Kako saznajemo 5 lina povezaće Niš sa 5 nemačkih gradova, 2 leta predviđena su za Italiju, odnosno do Rima i Bolonje, još jedna linija biće uvedena ka Švedskoj i jedna do Salzburga. U toku leta biće uvedena još jedna avio linija do Tivta.

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić najavio je početkom godine raspisivanje međunarodnog javnog tendera za izbor avio-prevoznika koji će otvoriti više novih avio-linija sa Aerodroma Konstantin Veliki.

Prema njegovim rečima 5 miliona evra, biće uloženo u određenu avio-kompaniju koja će se javiti na tenderu za izbor avio-prevoznika i koja će na taj način uspostaviti linije prema novim evropskim destinacijama. On nije isključio mogućnost da će se na tom tenderu, kada bude raspisan, javiti veliki broj avio-kompanija uključujući i nacionalnog avio-prevoznika Air Serbia-u.

Opširnije pročitajte OVDE.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com