Društvo

Najavljen protest protiv “poklanjanja” Aerodroma

Inicijativa Ne damo niški aerodrom zakazala je protest za petak 22. jun u 9:00 časova. Oni nisu zakazali sednicu, ali mi zakazujemo protest, ističe Inicijativa.

Sednica se odlaže tri meseca, uz to smo slušali puno lažnih izgovora, na korak smo od prinudne uprave, a sednica nije zakazana, navode organizatori protesta.

Dnevni red nije dostupan javnosti ali se može promeniti i na samoj sednici.

“Sada je važno da se okupimo i opomenemo odbornike da se ne igraju sa našim aerodromom. Imamo samo jednu poruku za njih: Glasajte PROTIV.”, ističu.

Iz Inicijative poručuju da su svi građani Niša dobrodošli, ali u svojstvu građana. Pozvali su građane da na okupljanje dođu bez nacionalističkih i partijskih obeležja, kao i obeležja udruženja. Nacionalna obeležja kao što su zvanična zastava i grb Republike su uvek dobrodošli, navode.

“Neće se tolerisati nikakvi incidenti niti provokacije koji bi mogli da bace ljagu na Niš i njegove građane, i time daju povoda za diskreditaciju protesta. Za ono što nam pripada borićemo se odlučno, ali nenasilno i dostojanstveno”, poručuju iz Inicijative Ne damo niški aerodrom.

Poslednja sednica Skupštne grada Niša, održana je 22. marta. Sednica na kojoj je trebalo da bude usvojena odluka o prenosu u državno vlaništvo aerodroma „Konstantin Veliki“, bila je zakazana za 10. april, ali je odložena na predlog šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke Zorana Perišića, zbog, kako je tada saopštila Služba za poslove Skupštine grada, “učestаlih dezinformаcijа o stаtusu аerodromа “Konstаntin Veliki” u Nišu, koje poslednjih dаnа u jаvnost iznose pojedinci i rаznorаzne interesne grupe, čime se urušаvа kredibilitet nаšeg grаdа“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com