Sport

“Zajedno možemo”- Aleksandru Diniću, košarkašu u kolicima uručeno priznanje

U okviru Karavana “Zajedno možemo”,čiji je domaćin gradska opština Pantelej, kao znak svojevrsne podrške osobama sa invaliditetom, njihovom osnaživanju i većoj prepoznatljivosti u zajednici, posebno priznanje uručeno je članu Kluba košarkaša u kolicima “Nais”, Aleksandru Diniću.

Priznanje i prigodnu nagradu u vidu laptopa uručila mu je Dea Đurđević, u ime Udruženja „Budimo bezbedni“ i kao organizator Karavana kroz Srbiju, posvećenog podršci osoba sa invaliditetom.

Aleksandar Dinić je u invalidskim kolicima od 23. godine. Danas ima 36 godina i već godinu i po dana radi u jednoj IT firmi. Sportom se bavi, kako kaže, od trenutka kada je shvatio da je invaliditet činjenica, ali i da se zbog toga oseća zdravije. Sportom prilagođenim za osobe sa invaliditetom se bavi od 2015. godine, a niškom klubu “Nais” trenira godinu i po dana.

“Mi kao osobe sa invaliditetom, moramo da se bavimo sportom i samim tim i rehabilitacijom. Grad je to prepoznao i obezbedio prostor koji je sugerisao jednoj školi kako bi mi tamo mogli da treniramo”, ističe laureat i poziva sve osobe sa invalidititeom, ali i one koji to nisu da se pridruže klubu kako bi bili zdraviji i podigli socijalizaciju na viši nivo.

Dea Đurđević, predsednica Udruženja naglašava da ne voli kada neko kaže da su osobe koje imaju neku vrstu invaliditeta zapravo osobe sa posebnim potrebama.

“Mi imamo iste potrebe, samo ih drugačije ostvarujemo. Aleksandar je prvi primer osobe sa invaliditetom koja može potpuno normalno da funkcioniše kao i svi drugi. Drago mi je što on može da osnaži i ostale osobe sa invaliditetom da možemo da ostvarimo sve što naumimo, zato se i karavan zove “Zajedno možemo”. Stvarno bih volela da osobe sa invaliditetom ne budu više tabu tema”, poručuje Đurđević.

Nataša Stanković predsednica opštine Pantelej podsetila je da ova opština već unazad nekoliko godina uspešno sarađuje kao pokrovitelji košarkaškom klubu “Nais” i njihovom projektu “Košarka u kolicima dopada se klincima” u kome se afirmišu deca školskog uzrasta od prvog do osmog razreda.

“Ovaj projekat ima za cilj da podigne svet dece koja imaju neki invaliditet, ali isto tako da osveste decu koja nemaju da mogu da se priključe i bude deo njihovog tima. Mi smo odlučili da sa teritorije naše teritorije nagradu dobije upravo naš Aleksandar koji je i član tog kluba”, pojašnjava Stanković.

Podsetimo, KKK NAIS je prošle godine bio pravak Srbije u košarci u kolicima.

KKK Nais prvak Srbije u košarci u kolicima!

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Laptop nije poklonjen, to nije istina. Ili je netačno saopšteno ili je netačno preneseno.
    U svakom slučaju, te ljude treba pomoći.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com