Virus KoronaZdravlje

Nadležni najavljuju oštrije mere

Zbog sve većeg broja novozaraženih, nadležni najavljuju oštrije mere. Krizni štab će u sredu raspravljati o radnom vremenu prodavnica i kafića.

Član Kriznog štaba Predrag Kon kaže za RTS da je pogoršanje epidemiološke situacije počelo krajem januara, ali da je sada još vidljivije. Medicinski deo je bio prilično jasan kada je reč o novim merama.

„Jedna je vezana za radno vreme, a druga je dozvola za okupljanja. Kad govorimo o dodatnom okupljanju, moramo razmišljati o školama. Raspravljaćemo o dužini radnog vremena, da nađemo rešenje i za Beograd i za druge gradove. Ne sme da dođe do naglog povećanja broja zaraženih“, izričit je dr Kon.

Kako je zaključio policijski čas više nije tema, ali radno vreme jeste.

On kaže da je pogoršanje epidemiološke situacije počelo krajem januara, ali da je sada još vidljivije.

„Mi smo sve upozoravali, rekli smo da je rizik produženi vikend, boravak na raznim zimovanjima, da treba da se drži distanca i da svako ko ode rizikuje da oboli. Čak i posle raspusta je uočeno da su dece koja su bila na zimovanju donela virus“, naveo je dr Kon, gostujući na RTS.

Prema njegovim rečima, primetan je skok broja obolelih među srednjoškolcima, pa postoje osnove za pooštravanje mera, o čemu će se odlučiti na sednici Kriznog štaba u sredu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button