Ekonomija

Na proleće izgradnja tornja na aerodromu

Izgradnja kontrolnog tornja na niškom aerodromu trebalo bi da krene na proleće ove godine, izjavio je Direktor Javnog preduzeća “Aerodrom Niš” Dušan Knežević. On je rekao da će izgradnju tornja finansirati Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATCA).

Izgradnja i opremanje novog kontrolnog tornja, prema ranijim najavama, koštaće 14 miliona evra.

Zgrada u kojoj se sada nalazi kontrolni toranj ima 200 kvadratnih metara, dok će novi toranj imati 4.000 kvadrata.

Knežević rekao da je niškom aerodromu iz državne kase pred kraj 2018. godine uplaćeno 110 miliona dinara, a do kraja godine biće uplaćeno još 76 miliona dinara.

“Najveći deo od dobijenih 110 miliona dinara utrošićemo za kupovinu vučnog voza, a radićemo i ogradu i patrolni put oko aerodroma. Deo sredstava uložićemo i u savremenu računarsku tehniku i održavanje poletno sletne staze”, izjavio je Knežević.

On je kazao da će 76 miliona dinara koji su opredeljeni ovogodišnjim budžetom biti utrošeno za redovno poslovanje aerodroma “Konstantin Veliki”.

Prema njegovim rečima iz republičkog budžeta nedavno je “Aerodromima Srbije” uplaćeno 70 miliona dinara za nabavku vozila i opreme za odledjivanje, a to vozilo i opremu koristiće i aerodrom “Konstantin Veliki”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com