Ekonomija

Na niškom aerodromu u julu značajan rast putnika, bilo ih je više od 26.000

Aerodrom “Konstantin Veliki” u Nišu imao je u julu ove godine 26.130 putnika, što je 53 odsto ukupnog broja putnika u prvih sedam meseci ove godine, pokazuje zvanična statistika tog aerodroma. Podaci govore da su za prvih sedam meseci ove godine na niškom aerodromu opslužena ukupno 48.462 putnika.

Epidemija korona virusa uticala je da broj putnika sve do jula, pojedinačno po mesecima, ne predje ove godine 10.000, a najmanji broj bio je u martu, svega 885. U sedam meseci na aerodromu “Konstantin Veliki” opsluženo je 426 aviona, a Niš je trenutno avio-saobraćajem povezan sa 12 gradova. Nacionalni avio prevoznik “Er Srbija” ima dve redovne avio linije i jedan čarter let -do Antalije, “Viz er” ima pet avio linija, a “Rajan er” četiri. Od januara do jula na niškom aerodromu opslužena su i 32 aviona za prevoz tereta, a prema zvaničnoj statistici prevezene su 283 tone robe, što je za 2,5 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com