Kultura

Mlada fagotistkinja otvara sezonu Simfonijskog orkestra u Nišu

Nišlijka i fagotistkinja Milena Veličković otvoriće novu koncertnu sezonu Simfonijskog orkestra 26. januara.

Koncert je organizovan na obostrano zadovoljstvo, jer Milena po prvi put svira kao solista u svom gradu, a Simfonijski orkerstar počinje godinu sa jednim mladim i perspektivnim umetnikom.

Simfonijski orkestar u Nišu krajem januara otvoriće sezonu koncertom koji se dugo nije čuo u našem gradu.

Ljubitelji ozbiljne muzike imaće priliku da uživaju u zvucima dvadesetčetvorogodišnje fagotistkinje iz Niša, Milene Veličković.

Mlada solistkinja kaže da je sticajem okolnosti i sreće zavolela ovaj instrument sa 12 godina, a danas je neko ko živi svoj san i kome je profesija postala način života.

„U Srbiji ima jako malo fagotista i zaista je ogromna privilegija i čast biti jedan od njih. Moram reći da nije nimalo jednostavno svirati ovaj instrument u našoj zemlji, ali ja sam neko ko voli izazove, neko ko voli kada se stvari dešavaju i ko nikada ne odustaje od svojih ciljeva. Mislim  da svako od nas treba da živi svoju svrhu“, rekla je Milena Veličković.

Milena kaže da je solistički koncert u rodnom gradu poseban za svakog umetnika. Zahvalna je direktorki Niškog simfonijskog orkestra na pozivu i ukazanom poverenju da nastupi na mestu gde je, kako kaže stekla neprocenjivo iskustvo.

„Ovo je i prilika da se sa dragim ljudima podeli sve ono što jesmo i umemo. To su oni trenuci kada shvatite da aplauz nema cenu i da nijedna žrtva nije uzaludna. Ono što mogu da obećam je da ću 26. januara kao i uvek ostaviti deo sebe na sceni. Dođite da uživamo zajedno“, kazala je Milena.

Milena je studije završila u Beogradu, a sada radi u Crnoj Gori u podgoričkom orkestru. Iako ima veliko iskustvo na sceni, debitovaće kao solista sa Niškim simfonijskim orkestrom i izvešće F-dur koncert.

Direktorka Simfonijskog u Nišu, Vesna Bratić za ovu mladu umetnicu ima samo reči hvale, jer od svega desetak fagotista u Srbiji tek nekolicina izvodi solističke koncerte, zbog čega ovaj nastup i jeste poseban.

„Milena je ovaj koncert pripremala za svoj master rad. Pošto je u potpunosti spremna, odlučili smo da ga izvedemo. Moram da kažem da je bilo jako teško nabaviti note, jer smo zvali ne samo po Srbiji već i po Evropi i jedva smo uspeli da ih nađemo u Nemačkoj“, istakla je Vesna Bratić.

Karte za Milenin nastup mogu se nabaviti po ceni od 500 dinara. Popust od 250 dinara imaju đaci i studenti koji pri kupovini ulaznice treba da ponesu đačku knjižicu ili indeks.

Koncert počinje u 20 sati, u četvrtak 26. januara, čime će zvanično biti otvorena još jedna muzička sezona niškog Simfonijskog orkestra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com