Svrljig

Miroslav iz Okruglice dobio novi dom. Svrljižani se udružili i pomogli ovom mladom čoveku

Miroslav Stojanov iz Okruglice zahvaljujući dobrim ljudima velikog srca koje je okupio Milenko Milosavljević, poznatiji kao Menja Četnik, dobio je bukvalno novi krov nad glavom.

On je živeo u veoma teškim i nehumanim uslovima u Okruglici pokraj Svrljiga. Njegov problem uočio je njegov zemljak iz istog sela Milenko Milosavljević, Menja Četnik, za koga Miroslav kaže da ga zna od malih nogu kao dobrog i humanog čoveka koji želi svima da pomogne.

Foto: M.M.

Menja je odmah pokrenuo niz akcija koje je sprovodio kako bi se sakupila sredstva za sanaciju zgrade u kojoj danas živi Miroslav. U Svrljigu su organizovani auto i moto skupovi, razne svirke i koncerti, što je na kraju urodilo plodom jer su se Svrljižani udružili i zajedničkim snagama pomogli ovom mladom čoveku koji ne može sam jer ima velikih zdravstvenih problema.

“Zahvalan sam svima, nemam šta drugo da kažem”, rekao je ovaj skromni čovek.

Foto: M.M.

Predstavnici opštine Svrljig posetili su Miroslava, razgovarali su sa njim, a on ih je proveo kroz kuću i pokazao u kakvim je uslovima nekada živeo.

“Videli smo svi u kakvim teškim uslovima je živeo, žao mi je što neko ranije nije skrenuo pažnju na njegovu situaciju”, kazao je predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković.

Ovo su zaista tužni kadrovi i jedna tužna sudbina, koja je zahvaljujući Menji, Opštini, Centru za socijalni rad i Svrljižanima napokon promenjena.

Foto: M.M.

Miroslav danas ima kompletno rekonstruisan dom gde živi. Uz pomoć sakupljenih sredstava i sredstava iz Centra za socijalni rad zamenjen je krov, renovirana je jedna soba za boravak, uređeno dvorište i prilaz do kuće, a po rečima Menje Četnika ovo je samo početak mnogih akcija koje će se sporvoditi u selu, ali i u gradu.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković pohvalio je zalaganje Menje i njegovih prijatelja i poručio da je opština Svrljig uvek tu da podrži iskrenu i dobru nameru kao što je bila njihva da se pomogne ugroženim ljudima.

https://www.facebook.com/svrljig/videos/712446916688310

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com