Kultura

Dokumentarac “Dobro došli u Svrljig” premijerno u Cine Grandu (VIDEO)

Dokumentarni film „Dobro došli u Svrljig“, producenta Olivera Pauovića biće premijerno prikazan večeras u bioskopu Cine Grand u Delta Planetu od 18 sati.

Svrljig je mesto gde se prepliću legende, tradicija, najukusnija hrana, vredni domaćini, misterije, pomalo zaboravljena imena sela i najneverovatnije priče. Upravo je delić svega onoga što krasi ovaj jedinstveni gradić na jugo-istoku Srbije filmska priča koju će Nišlije moći da vide večeras na bioskopskoj premijeri.

“Film je sniman skoro godinu dana. Uspeli smo da prikažemo bogatu istoriju ovog kraja, turizam i neiscrpno kulturno blago kojim obilije ovo podneblje. Znamo svi za belmuž, Svrljiško jagnje, restoran Kamiondžije ali još mnogo toga ne znamo o Svrljigu. Puno je toga donela ova filmska priča i znam da će uživati svi oni koji su iz ovog kraja ali će mnogi upoznati Svrljig na sasvim drugačiji način”, poručio je producent Oliver Paunović.

Više o ovom dokumenatrcu možete da pročitate na Dokumentarac.rs.

Reditelj filma je Vladimir Ristić, za montažu je zadužen Boban Rajković, predivne kadrove Svrljiga okom kamere zabeležio je Bojan Jovanović. Narator u filmu je Miloš Paović, montažu zvuka radio je Zoran Cvetković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com