Društvo

Ministarstvo “pritiska” Grad da poveća cenu takse na aerodromu?

Polemiku među odbornicima je na današnjem zasedanju gradskog parlamenta izazvala izjava odbornika Branislava Jovanovića, da nadležno ministarsvo zahteva povećanje taksi na niškom aerodromu, kao i da se za svaku novu liniju iz Niša traži odobrenje Beograda. Sa druge strane gradonačelnik  Darko Bulatović tvrdi da iznete informacije nisu tačne.

Odbornik koalicije “Niš, moj grad” Branislav Jovanović, danas je za skupštinskom govornicom, komentarišući odluku Grada o kupovini vozila za odleđivanje aviona u vrednosti od 32 miliona dinara, tvrdio da postoji pritisak na grad Niš od strane resornog ministarstva da aerodrom Konstanin Veliki poveća svoje takse sa tri na šest evra. Ovo bi automatski značilo i povećanje cene karata, kao i drugačije uslove za avio prevoznike – što može dovesti i do prekida saradnje sa nekim avio-kompanijama, objašnjava on.

“To je pritisak na Niš da se povećaju cene. U pismenom mišljenju Ministarstva piše “međunarodna organizacija civilnog vazduhoplovstva je svojim propisima utvrdila metodologiju za utvrdjivanje cena aerodromskih usluga.. To znači novu metodologiju obračuna cena“, navodi Jovanović.

Sa druge strane gradonačelnik kaže da su Jovanovićeve tvrdnje netačne.

Nije tačno. Ja sam bio prisutan na sastanku i tako nešto nije rečeno, već je pružena podrška. Sa tog sastanka postoji izveštaj i izjava potpredsednice Vlade Srbije koja je dostupna i možete čuti šta je rečeno”, navodi Bulatović.

Podsetimo, u medijima su se sredinom prošlog meseca pojavile informacije o tome da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kritikuje nisku taksu od tri evra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com