Društvo

Ministarka Irena Vujović obišla radove na izgradnji kolektorske mreže u Medoševcu, četiri sela dobijaju priključak na kanalizacionu mrežu

Radove na izgradnji kolektorske mreže u Medoševcu danas su obišle gradonačelnica Dragana Sotirovski i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i tom prilikom razgovarale o ovom i drugim projektima kojima se unapređuje životna sredina u Nišu i ovom delu Srbije, navodi se na gradskom sajtu.

Vrednost radova na izgradnji kolektorske mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda je 85 miliona evra, što ovaj projekat čini najvrednijim u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji, omogućiće stanovnicima četiri niška sela priključak na kanalizacionu mrežu.

Foto: Grad Niš

Gradonačelnica je ponovila da će kada sve bude završeno, domaćinstva u Humu, Čamurliji, Gabrovcu i Jelašnici dobiti mogućnost priključka na kanalizacionu mrežu, kao i da će sva otpadna voda iz Niša i okolnih naselja biti prerađena u postrojenju za prečišćavanje. Ona je istakla da Grad zajedno sa Ministarstvom radi na unapređenju kvaliteta života građana i ujedno čuva životnu sredinu.

“Tokom 2021. godine izdvojili smo sredstva za zamenu individualnih ložišta u više od 180 domaćinstava, a razgovaramo i o tome da subvencionišemo kupovinu filtera i da zajedno učestvujemo u opremanju i modernizaciji ložišta u zgradi Rektorata, jedne od najvećih zagađivača. Gradimo biciklističke staze, subvencionišemo kupovinu bicikala kako bi se smanjio broj automobila u gradu, a vazduh bio manje zagađen, navela je Sotirovski.

Ministarka Vujović izrazila je zadovoljstvo što su radovi intenzivni i tokom zime i istakla da će kada sve bude završeno, više od 85 odsto grada i okoline imati mogućnost priključenja na kanalizacionu mrežu, što je, kako je rekla, iznad evropskog standarda.

Foto: Grad Niš

“Mislim da će tek tada građani osetiti benefite ovog projekta koji je odličan pokazatelj saradnje Grada i Ministarstva. Hvala gradonačelnici na svemu što radi, posebno kada je reč o podizanju svesti o značaju zaštite životne sredine, kazala je ministarka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com