Sport

Minimalna pobeda Radničkog u senci nove povrede golmana

Večerašnja pobeda Radničkog ponovo je bila u senci ozbiljne povrede golmana i dežurne ekipe Hitne pomoći koja je još jednom pala na testu ažurnosti. Bukvalno su još jednom saigrači brže pritrčali povređenom čuvaru mreže i intervenisali nego što je to učinila “uspavana” doktorska ekipa, baš kao što je bio slučaj sa Živkovićem na prethodnom meču i sa jednim od navijača na istočnoj tribini na meču sa Makabijem.

Sada već ozbiljno uigran tandem koji u svakom meču stvara opasnost pred golom protivnika Grbić i Haskić prvi su zapretili Voždovcu u 3. minutu međutim neko od protivničkih igrača je blokirao šut ka golu.

Tek što je Bulajić dočekao svojih 5 minuta na golu Radničkog doživeo je povredu i teren napustio u besvesnom stanju. On je nakon sudara sa Srećkovićem sanitetskim vozilom prevezen u Hitnu pomoć a potom i u Urgentni centar KC Niš. Iz Hitne pomoći rekli su Niškim Vestima da se radi o potresu mozga, a u Kliničkom da je zbog malo pomućene svesti poslat na skener kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje. Bulajić nije životno ugrožen, nema preloma ni krvarenja – potvrdili su Niškim Vestima iz KC-a.

Na golu je Bulajića u 9.minutu zamenio mladi Milorad Kojić.

U 25. minutu oprobao se i Drinčić u svom stilu iz slobodnjaka, međutim golman je bio dobro pozicioniran.

Veliku opasnost po gol Radničkog je u 31. minutu sprečio Stanković koji je bukvalno sa gol linije izbacio loptu Lukovića van terena.

Lep solo prodor napravio je Todorovski na isteku prvog poluvremena i silovito šutirao ali je Knežević ovom prilikom upisao još jednu intervenciju. To je bila ujedno i poslednja šansa u prvom delu igre.

Igrao se 61.minut a loptu je u šesnaesterac gostiju poslao Todorovski, ipak Nikodijević i Noma nisu uspeli da je zahvate i ugroze gol protivnika.

Pet minuta kasnije ponovo se stvorila gužva pred golom “zmajeva”ali Lazar Ranđelović i Nermin Haskić još jednu šansu u nizu nisu pretvorili u vođstvo.

Nakon slobodnjaka Stanisavljevića u 79.minutu, Nikodijević je u okretu šutirao glavom sa ivice šesnaesterca ali se golman na vreme bacio na pravu stranu i odbranio.

Publika na Čairu konačno se probudila nakon gola koji je pao tek u 89. minutu. Sa leve strane iskosa je centrirao Ranđelović a na pravom mestu našao se Noma koji je usmerio loptu gde treba i matirao Kneževića za konačnih 1:0.

Ovim rezultatom završen je meč 4. kola Superlige a Nišlije će prenoćiti na deobi prvog mesta sa Crvenom zvezdom. Naredno kolo igraju u Subotici protiv Spartaka.


4. kolo Superlige Srbije: FK Radnički Niš – FK Voždovac Beograd  1:0 (0:0)

Stadion: Čair

Gledalaca: 1000

Sudija: Zoran Široki

Žuti karton: Pankov, Haskić, Nikodijević (Radnički), Srećković, Mihajlov, Luković, Kovačević, Milutinović (Voždovac)

Strelci: 1:0 – Noma (89.minut)

RADNiČKi: Bulajić (Kojić od 9.min), Pankov, Todorovski, Stanisavljević, Crnomarković, Haskić, Grbić (Nikodijević od 58.min), Drinčić, Mićić (Ranđelović od 46.min), Noma, Stanković.

VOŽDOVAC: Knežević, Petrović, Duronjić, Milutinović, Kovačević, Luković, Mihajlov, Pavlović, Srećković (Zoćević od 82.min), Ćirković, Mašović.

 

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com