Na kafici

Miloš Timotijević: Reditelji mi daju uloge autoriteta

U filmu „Južni vetar“ koji je otvorio 53. Filsmke susrete, glumac Miloš Timotijević igra policijskog inspektora Stupara, čoveka kameleona koji spaja politiku i kriminal, nekad poniznog, nekad agresivnog, u zavisnosti od situacije u kojoj se nalazi. Timotijević kaže da reditelji u njemu vide autoritet, tako da od početka karijere glumi oficire, tužioce, inspektore. Uz osmeh objašnjava da on sebe nikada nije doživljavao na taj način.

Uloge državnih službenika

„Deset godina sam igrao vojna lica, sad mi se palo da igram policijskog inspektora u civilu, sve likove privržene državi.Tako da me, očigledno, uloge državnih službenika baš hoće“, kaže Miloš Timotijević.

Izuzetno je zadovoljan prijemom publike filma „Južni vetar“, budući da je ovaj film na Letnjoj pozornici imao svetsku premijeru. U Beogradu će premijerno biti prikazan 23. oktobra. Traje nešto više od dva sata.

„Mislio sam da će film malo kraće trajati i ja sam ga na Letnjoj pozornici prvi put gledao. To je jedino što me malo brine kada je u pitanju bioskopsko prikazivanje. U našim bioskopima ljudi ne vole mnoge dugo da sede, premda ne može da se kaže da je predugačak, jer sve što je između 100 i 120 minuta je u redu. Ta dva sata jako brzo prođu, film je akcioni triler, „teče“ i samo vas zanima šta će dalje da se desi. Ali, jednostavno, mislim da publika treba da se pripremi za dva sata sedenja“, objasnio je Timotijević.

Iako je film „Južni vetar“ inspirisan dešavanjima tokom nesrećnih devedesetih godina u Srbiji, nema nikakve veze sa tadašnjim događajima i okrenut je savremenom trenutku.

„Reditelj Miloš Avramović jeste odrastao u devedestima, povezan je sa tim vremenom, ali priča je savremena. U Beogradu uvek postoje momci koji rade „prljave poslove“, istakao je glumac.

O liku inspektora Stupara kaže da je negativan i dodaje:

„U filmu nema „čistih“ likova, ženski lik je „najčistiji,“ svi ostali muški likovi su ili sivi ili crni. Moj lik naginje onom zift crnom (smeh).“

Tužilac Đukić

Iako smo svi očekivali da će tužilac Đukić koga je Timotijević sjajno tumačio u seriji Dragana Bjelogrlića „Senke nad Balkanom“ biti razvojni, ubijen je u poslednjoj, osmoj epizodi odsecanjem glave. Snimanje druge sezone serije nastavlja ovih dana, ali bez njega.

„Tužioca Đukića sam igrao kao da je glavni junak, odgovoran i kao da nešto znači u tom društvu i vremenu. U tome je čar tog lika. U suštini je pokazao da su državni činovnici, smenjivi, zamenljivi, da gube glave čak i kada su na samom vrhu društvene lestvice“, objasnio je.

U Srbiji se trenutno snima preko dvanaest serija i filmova, domaćih i stranih.

„Trenutno igram u seriji reditelja Dušana Lazarevića koja će za nepuna dva meseca početi da se prikazuje. Ne smem mnogo da pričam o njoj zato što mi ugovor to ne dozvoljava, ali mogu da nagovestim da će to biti nova, uzbudljiva, kriminalistička serija poput „Ubica mog oca“, ali mislim da će kvalitativno biti daleko iznad nje“, kazao je popularni glumac za Niške vesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com