Politika

MILIJA MILETIĆ PODRŽAO ZAKON O FINANSIJSKOJ PODRŠCI PORODICAMA SA DECOM: Veća izdvajanja za ljude na selu! (FOTO, VIDEO) Predsednik

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić podržao je izmenu i dopunu Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, kojima se od 1. januara 2022. godine povećava roditeljski dodatak za prvo dete na 300.000 dinara, i poručio da veća sredstva treba opredeliti za porodice i decu na selu.

“Pomoć novorođenim bebama je lepa vest. Svaki dinar roditeljima puno znači. Osim ovih 300.000, za svako i drugo i treće dete po 100.000 dinara. To su pozitivne stvari, koje do sada nisu bile. Do 2014. godine sam bio predsednik opštine u Svrljigu, tada smo izdvajali sredstva za svako novorođeno dete, nezaposlenu podrodilju, 50 odsto veća izdvajana su bila u seoskim područjima. Siguran sam da ćemo u narednoj godini imati mogućnosti da neke stvari popravimo. Da izdvojimo više novca za porodice i decu koja žive na selu. Verujte mi, život u Svrljigu ili u selu pored Svrljiga nije lak, njima treba izdvojiti dopunska sredstva. Ti ljudi nemaju iste uslove za život kao u gradu”, rekao je Miletić.

Miletić je istakao da porodica treba da bude u prvom planu i da je ona osnovna ćelija svakog društva.

“Porodica treba da bude u prvom planu, ona je osnovna ćelija našeg društva. Tu ćeliju treba negovati”, kazao je narodni poslanik.

Predsednik Ujedinjene seljačke stanke je izrazio uverenje da će građani prepoznati sve ono što je
urađeno poslednjih nekoliko godina.

“Siguran sam da će građani Srbije prepoznati to što se radi i gradi, to je velika i dobra stvar. Svaki
kilometar auto-puta, svaki klinički centar, to su sve stvari koje su vidljive. Siguran sam da je ono što je urađeno da će građani prepoznati. Setimo se 2002/3. godine kada su preduzeća uništavana sa velikim brojem radnika”, rekao je Miletić.

Miletić je, takođe, čestitao novogodišnje i božićne praznike svim građanima Republike Srbije.

“Građanima Srbije želim srećnu novu godinu. Da naredna godina bude rodna i blagorodna kako na njivi, tako i u kući”, zaključio je narodni poslanik Miletić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com