Politika

Milan Lapčević napustio DSS, u parlamentu nastupa kao samostalni poslanik

Milan Lapčević više nije član, ni poslanik Demokratske stranke Srbije u republičkom parlamentu, a ubuduće će nastupati kao samostalni poslanik. Član DSS-a bio je više od 20 godina.

Odluku da napusti DSS objavio je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, kada je rekao da se DSS danas razlikuje dosta u odnosu na onaj od pre 10 ili 15 godina, a da u organima upravljanja stranke nema nikog van Beograda.

Njegova ocena je da su „sve stranke u Srbiji centralistički nastrojene, rukovodstva su u Beogradu, takvi stavovi se posle prelivaju i na državnu politiku, a  centralizacija je rak rana koja izjeda Srbiju“.

Lapčević je naveo i da se aktuelno rukovodstvo nije na adekvatan način ponašalo prema biračima i da nije našlo način da dopre do njih i adekvatno predstavi svoju politiku.

„I dalje ću u parlamentu zastupati interese građana Južne i Jugoistočne Srbije i ukazivati na pogubnost centralizacije Srbije, ogromne razlike u zaposlenosti, standardu, platama i demografiji, ali drugoj stranci ni poslaničkom klubu, za sada, neću pristupati“, kazao je Lapčević.

Da podestimo, Lapčević se svojevremeno zalagao i protiv privatizacije Niške televizije, a takođe se protivi podržavljenju niškog areodroma „Konstantin Veliki“ bez ikakve naknade.

Rođen je 8. oktobra 1969. godine i  diplomirani je inženjer mašinstva. Bio je član Izvršnog odbora grada Niša od 2000. do 2004. godine, a od 2004. do 2008. godine načelnik Nišavskog upravnog okruga.

Ovo je njegov treći mandat kao narodnog poslanika u Skupštini Srbije, prethodna dva su bila od 2008. do 2012. i od 2012. do 2014. godine.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com