Hronika

Migranti „zalutali“ na niški Terminal

Carinici su juče pronašli osmoricu migranata, kada je na ispostavu Terminal Niš stigao kamion, koji je iz Soluna prevozio robu za uvoznika u Nišu. Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, migranti su bili sakriveni među paletama eletroda za elektrolučno zavarivanje.

 

 

„Carinici se gotovo svakodnevno susreću sa pokušajima migranata da se sakriveni među robom ilegalno prebace na teritoriju EU, a među njima je mnogo onih, koji su zarad toga spremni da rizikuju i život. Neretko se dešava da na svom ilegalnom putu ka nekoj od evropskih zemalja „zalutaju“ na neku od unutrašnjih carinskih ispostava, što im svakako nije bio cilj.“, piše u saopštenju Uprave carina.

Upravo to se dogodilo osmorici migranata, navodi se u saopštenju, koje su carinici pronašli 5. avgusta 2020. godine, kada je na ispostavu Terminal Niš stigao domaći kamion, koji je iz Soluna prevozio robu za uvoznika u Nišu.

„Mada su makedonska carinska obeležja bila neoštećena, što govori o tome da je kamion pregledan u Severnoj Makedoniji, kada su nakon okončanja carinskog postupka carinici u prisustvu policije otvorili kamion, u njemu su zatekli osmoricu mladića, gotovo dečaka, sakrivenih među paletama elektroda za elektrolučno zavarivanje“, piše u saopštenju.

Кako su i gde ušli u kamionski tovar uvrdiće policija koja ih je preuzela u dalju nadležnost.

„Od početka ove godine carinici su u pokušaju ilegalnog prelaska granice sprečili preko 650 migranata“, stoji u saopštenju Uprave carina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button