Društvo

SRAMOTA! Mesecima spomenik stoji POLOMLJEN

U niškom naselju Milka Protić i nakon pisanja Niških Vesti i dalje, posle dva meseca stoji oštećen istoimeni spomenik, po kojoj je ovo niško naselje i dobilo naziv.

Tada su nam u Zavodu za zaštitu spomenika rekli da oni nisu nadležni. U Gradskoj opštini Palilula kažu da o spomeniku koji nije pod zaštitom brine Grad. U niškoj Komunalnoj policiji predlažu meštanima da sačine peticiju koju će uputiti gradskoj opštini.

Foto: Niške Vesti

Pre tri meseca Skupština Srbije usvojila je set zakona – Zakon o ratnim memorijalima na koji se poziva gradska većnica za kulturu Jelena Mitrovski. Ona pojašnjava da je puno problema do sada bilo kada je u pitanju sanacija onih spomenika koji nisu pokriveni brigom Zavoda za zaštitu spomenika.

Zakon o ratnim memorijalima želi da stavi jasna pravila ko sme, kada, pod kojim uslovima da održava ratni memorijal, tako da se neće doći u situaciju da se ne zna kome se podiže ratni memorijal, ili da se podiže onima kojima ne sme. Srbija ima 6 hiljada memorijala, u zemlji i inostranstvu, van zemlje je za sada popisano 625 memorijala.

Spomenik Milki Protić i dalje je polomljen, koliko još zakona treba da se usvoji, odluka da se donese i ko treba da se pokrene da ova slika bude -rešen problem.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com