Društvo

Marković: Prekršioci navode najrazličitije razloge zašto su na ulici za vreme policijskog časa

Prekršajni sud u Nišu u protekla 24 časa izrekao je 12 novčanih kazni i jednu vaspitnu meru maloletniku, zbog kršenja zabrane kretanja za vreme policijskog časa.

Izrečene novčane kazne kreću se u rasponu od 20 do čak 80 hiljada dinara, poručio je predsednik suda Mišel Marković.

U toku vikenda, dodaje Marković, sud je izrekao ukupno 29 novčanih kazni, a prekršioci su uglavnom iz Niša, zatim iz Bojnika, Žitorađe, Aleksinca i Ražnja.

Predsednik Prekršajnog suda u Nišu kaže za Niške Vesti da su razlozi koje prekršioci navode zašto su na ulici za vreme policijskog časa različiti.

“Pa uglavnom pričaju da su bili nešto da pokupe, da završe ili čak da su bili u nabavci, iako ništa ne radi. Kada je reč o okolnim mestima, uglavnom navode da se vraćaju iz nekih radova i poljoprivrede, ali ni za šta od toga oni nemaju dokaze”, kazao je Marković.

U nekim gradovma u Srbiji bilo je slučajeva da je jedna osoba i po nekoliko puta kršila meru zabrane kretanja za vreme policijskog časa, kao na primer u Kikindi gde je jedna osoba taj prekršaj počinila 16 puta. Takvih slučajeva, kaže Marković, u Nišu nije bilo.

“U Nišu takvih slučajeva nema. Bio je jedan povratnik iz Beograda, koji je tri puta prekršio policijski čas u drugim gradovima u Srbiji. Četvrti put je to počinio u Aleksincu gde mu je odeljenje našeg suda izreklo novčanu kaznu”, kazao je Marković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Majo, nista ne znaci za Niske vesti sto su TVOJI sugradjani SINOC LUPALI, ZVIZDALI ITD

  2. Lihvar,doci ce i vama kraj ! Zbog par ludaka,proglasavate ceo grad da je nedisciplinovan Sram vas bilo !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com