Sport

Maratonci pretrčali Suvu planinu, najbrži Srdjan Mate

Suva planina bila je minule nedelje poprište neobičnog nadmetanja – Suvoplaninskog maratona (Suva Trail), trke dužine 42,9 kilometara koja se odvijala uglavnom najvišim delovima planine.

Stotinak takmičara startovalo je u belopalanačkom selu Mokra, a do cilja u Donjem Dušniku trčali su stazom koja je išla najpre do vrha Divna Gorica, potom do Preslapa, Smrdana, Pasarele, Trema (1.810 metara nadmorske visine), Devojačkog groba i Sokolovog kamena.

Foto: Goran Ćopić

U muškoj konkurenciji najbrži je bio Srdjan Mate koji je do cilja stigao za neverovatnih šest sati, 28 minuta 36 sekundi, drugo mesto pripalo je Aleksandru Vukmirovicu ( 6:36:27), a treće Petru Nenadovu (6:44:37). U ženskoj konkureniciji pobedu je odnela Dragana Lazarević (7:43:42), na drugo mesto se plasirala Nela Lazarević (7:52:35), a treće mesto pripalo je Mirjani Danković (8:21:49).

Većina takmičara uspela je da pređe celu stazu u predviđenom roku od devet časova iako je bila veoma zahtevna. Suvoplaninski maraton organizavali su Planinarski savez Srbije, PSK Mosor-Niš, Turistička organizacija opštine Gadžin Xan, opština Gadžin Xan i Planinarsko društvo „Trem“ iz Donjeg Dušnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com