Društvo

Maleni Vukašin specijalnim letom krenuo u Bolonju na lečenje

Šestogodišnji Vukašin Mančić oboleo od osteosarkoma specijalnim letom putuje danas u Bolonju na dalje lečenje.

Njega je sa beogradskog aerodroma ispratila i Sanja Radojević Škodrić, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, koja je napomenula da je novac za Vukašina prikupljen za samo jedan dan, krajem decembra lane.

“Njegov vrtić krenuo je da sakuplja novac, a onda smo se priključili i mi kao fond i za samo jedan dan prikupili potrebna sredstva. Vukašin putuje danas jer je bolnica u Bolonji bila sada spremna da ga primi”, rekla je Radojević Škodrić.

Vukašin Mančić

Maleni Vukašin je okupio čitav Niš kada je 29. decembra vrtić koji pohađa а u sklopu JPU “Pčelica”, pokrenuo akciju prikupljanja novca za njegovo lečenje u Italiji. Pridružile su se masovno Nišlije a roditelji odricali од novogodišnjih paketića.

Maleni Vukašin je ujedinio Niš i u humanoj misiji pokrenuo čitavu lavinu dobrih namera. Nišlije su na društvenim mrežama tada delile poziv za pomoć a onda se na apel za pomoć odazvao i RFZO.

Republički fond za zdravstveno osiguranje se uključio i pomoćiće da Vukašin ode na prvu operaciju u Bolonji. Njegov let je danas alečenje kreće 18. januara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da je za lečenje dece obelele od retkih bolesti u ovoj godini predviđen iznos od 7,2 milijarde dinara. Na jučerašnjoj svečanosti dodele novogodišnjih paketića ovoj deci Vučić je najavio da je osim toga dogovoreno izdavanje vaučera za kupovinu lekova i suplemenata, za rehabilitaciju u banjama, na planinama i na moru kao i isplata jednokratne novčane pomoći od 25.000 dinara a da bi ukupna vrednost tih dodatnih podsticaja trebalo da iznosi “nešto manje od tri miliona evra”.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com