Sport

Maksimović pojačao KKK Nais

Igrači i Stručni štab KKK Nais trenutno su na pripremama u Kragujevcu, a kao pojačanje u ovaj klub došao je Vilijam Maksimović, bivši reprezentativac u košarci u kolicima.

„Srećan sam što sam pristupio jednom klubu koji organizaciono raste iz godinu u godinu. Vidljiva je podrška lokalne samouprave. Članovi uprave su vredni ljudi i borci za klub. Poznat mi je rad trenera MiljanaHadžovića u reprezentaciji pre dve godine. Igrački kadar ima potencijal i napreduje iz sezone u sezonu. Posebno me inspiriše uloga mentora dvojice perspektivnih centara koji imaju kao i ja visoku amputaciju noge – Dušana Lazarevića i Nemanju Tadića”, rekao je Vilijam Maksimović.

Bratislav Kostić, kapiten KKK Nais izrazio je zadovoljstvo zbog dolaska Maksimovića.

„Dobili smo iskusnog igrača, efikasnog realizatora pod košem, dobrog u tranziciji u oba pravca, alternativnogorganizatora igre i produženu ruku trenera na terenu. Posebno nam je drago što će naši mladi centri Lazarević i Tadić da imaju iskusnog mentora. Svima nam pomaže, njegovi saveti u sali i van nje su dragoceni. Igraće KKK Nais naredne sezone još bolje”,  saopštio je Kostić.

Vilijam Maksimović je rođen 1970. godine u Valandovu (SR Makedonija, SFRJ), gde je završio osnovnu i srednju školu. Započeo je Vojnu akademiju u Sarajevu, a završio u Beogradu – smer RV i PVO. Po završetku Vojne akademije 1993. godine postaje potporučnik Vojske Jugoslavije i stupa na dužnost u garnizonu u Prištini. Tokom NATO agresije u rejonu Prištine biva ranjen od avionske protivradarne rakete. Posle više operacija u KBC Priština, Vojnoj bolnici u Nišu i VMA u Beogradu, amputira mu se leva noga. Posle rehabilitacije, nastavlja sa vojnom službom u Beogradu do 2002 godine, kada se penzioniše sa činom kapetana.

U penziji se bavi brojnim sportovima – dizanje tegova, plivanje i košarka u kolicima (na nagovor Mikice Budimorovića). Kao košarkaš u kolicima je nastupao za KKK Dinav (sada KKK Singidunum) iz Beograda (višestruki šampion i osvajač kupa), KKK Bijeljina iz Bijeljine, KKK Dunav 2016 iz Apatina, KKK Dodekanisos sa Rodosa (dupla kruna) i KKK Soko iz Beograda. Nastupao je za reprezentaciju Srbije na Evropskim prvenstvima C divizije 2015. u Lisabonu (5. mesto), 2017. u Brnu (5. mesto) i 2019. u Sofiji (2. mesto i plasman u B diviziju). Godinama je angažovan na organizaciji sportova osoba sa invaliditetom, pre svega sedeće odbojke. Osnivač je Kluba sedeće odbojke Smeč iz Beograda i Saveza sedeće odbojke Srbije, gde vrši funkciju generalnog sekretara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com