Kultura

Maja Odžaklijevska dobitnica Nagrade za životno delo Evergrin festivala

Umetnica Maja Odžaklijevska dobitnica je Nagrade za životno delo ovogodišnjeg Evrgrin festivala u Nišu koji se održava sutra na Letnjoj pozornici u Tvrđavi u 20.00 sati.

U ime gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, nagradu je u Oficirskom domu uručila zamenica Dušica Davidović. Svečanoj dodeli prisustvovali su gradska većnica za kulturu Adriana Anastasov, predsednik saveta festivala Vlada Aranđelović, direktorka festivala Snežana Jovanović, odbornica Milica Štrbo i poštovaoci laureatkinje.

Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice

“Evergrin festival, koji će imati svoje četvrto izdanje, svojevrsni je praznik popularnih nota, okuplja renomirane muzičare i poštovaoce ovog specifičnog muzičkog žanra koji uvek ima svoju vernu publiku”, rekla je Davidović uručujući nagradu.

Veliki broj vrhunskih muzičara prodefilovao je scenom u protekle četiri godine, poput Lea Martina, Кornelija Кovača, Željka Samardžića, Željka Bebeka, Tijane Dapčević, Кerbera i mnogih drugih, a poseban pečat festivalu dao je veliki kompozitor, nedavno preminuli Vojkan Borisavljvić koji se istinski trudio da ovaj festival zaživi, nevela je Davidović.

“Počastvovani smo činjenicom da će pevačica Maja Odžaklijevska dobiti nagradu za životno delo i za svoj doprinos razvoju pop muzike i negovanju istinskih umetničkih vrednosti”, rekla je zamenica gradonačelnice.

Foto: www.ni.rs

Prema njenim rečima, Grad Niš uvrstio je ovaj festival u redovne gradske manifestacije i svakako ova odluka bila je opravdana, što iz godine u godinu pokazuje interesovanje publike.

“Mislila sam da je gotovo, a vi me terate ovom nagradom da opet nešto počnem da radim”, rekla je Maja Odžaklijevska zahvaljujući na prestižnom priznanju.

Direktor Evrgrin festivala i njegov osnivač Snežana Jovanović najavila je zanimljiv i raznovrstan program i navela da je sve aranžmane ove godine uradio niški pijanista Bojan Mladenović.

Na ovogodišnjem Evergrin festivalu nastupiće maja Odžaklijevska, Jelena Tomašević, Marko Luis, sastav Čipi i Šone (Osvajači), orkestar Impresija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com