Kultura

Parni valjak i Aleksandra Radović na Evergrin festivalu

Šesti Evergrin festival koji se juna održava na Lenjoj pozornici u Tvrđavi biće po mnogo čemu poseban, veći i lepši nego ranijih godina.

Pored već zakazane tribine, koncerta mladih bendova na najvećoj otvorenoj sceni u gradu sviraće legendarni Parni valjak a koncert održati jedan od najboljih srpskih vokala – Aleksandra Radović, koja će ove godine dobiti nagradu festivala za doprinos pop muzici u Srbiji.

Festival počinje 26. juna tribinom Petra Janjatovića, velikog muzičkog znalca. Iste večeri biće održan koncert ovogodišnjeg pobednika BUNT ROK FESTIVALA sve u organizaciji RTS-a. Nastupaće i prošlogodišnji pobednici ovog prestižnog takmičenja za mlade muzičare.

Sutradan 27. juna koncert na Letnjoj pozornici održeće pop diva i jedna od najmuzikalnijih umetnica danas Aleksandra Radović, koja će ove godine dobiti i gran pri Evergrin festivala.

28. jun rezervisan je za treće veče festivala i veliki koncert Parnog valjka u Tvrđavi na pozonici. Dolazak u Niš ovih popularnih rokera uklapa se u kalendar velike turneje ovog zagrebačkog benda. Parni valjak je svirao u Tvrđavi još 2011. a u Hali “Čair” godinu dana kasnije. Parni valjak je osnovan 1975. u Zagrebu, frontmen benda Aleksandar Aki Rahimovski, koji je rođeni Nišlija, preminuo je januara 2022. godine u 67. godini, a bend je nastavio da svira sa novim pevačem Igorom Drvenkarom.

Prethodnih godina za publiku mlađu od 16 godina nisu bile potrebne karte, te je ovaj festival privoleo i mlađu publiku koja je imala priliku da na pozornici u Tvrđavi besplatno sluša Jelenu Tomašević Marka Luisa, Maju Odžaklijevski, YU grupu, Osvajače…

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com