Obrazovanje

Maestro Dejan Savić održao onlajn čas učenicima Gimnazije “Svetozar Marković”

O operi iz ugla operskog dirigenta, jedinstvenu priliku su imali da slušaju i nauče učenici Gimnazije “Svetozar Marković”, na uglednom času iz muzičke kulture. Njihovu pažnju je pridobio maestro Dejan Savić iz Beograda. Čas je održan uz podršku direktora škole dr Marjana Mišića, a u organizaciji profesorke Suzane Petrović.

 

Sve vreme đaci su svoje školske aktivnosti pratili onlajn, a kako svake godine profesor treba da organizuje ugledni čas, drugačiji u odnosu na ostale, profesorka muzičke kulture Suzana Petrović je uz pomoć profesorke biologije Aleksandre Tošić organizovala čas na kojem je govorio istaknuti srpski umetnik Dejan Savić, za odeljenje I 6. Tako su đaci, u situaciji u kojoj smo se svi našli, mogla da prate drugačiji sadržaj, da skrenu misli i pažnju od koronavirusa.

“Kontaktirala sam maestra Dejana Savića i zamolila ga da se uključi onlajn i priča o operi iz ugla operskog dirigenta. Čas je izazvao veliku pažnju, deca su bila oduševljena. On im je pričao o operi, o operskom izvođenju, psihofizičkoj spremnosti dirigenta. Govorio je o tome gde je sve dirigovao, sa kim je sarađivao, o svom radu u niškom Simfonijskom orkestru, ponovnom pokretanju opere u Nišu “, kazala je Petrović Niškim Vestima.

Deca su bila oduševljena časom. Imala su veliki broj pitanja. I maestro je bio oduševljen i decom i njihovim kako je rekao veoma zanimljivim opažanjima.

U Gimnaziji Svetozar Marković časovi su sve vreme organizovani onlajn. Deca su prema rečima Suzane Petrović bila zaista vredna.

“Nemam nikakvu zamerku. Sve vreme smo u komunikaciji. Deca rade, sarađuju. Moram da priznam da se meni činilo da je ovako bilo i za nas puno teže da radimo. Živa reč je ipak živa reč, ali šta je tu je. Nadamo se da ćemo od septembra da se vratimo u školske klupe”, kazala je Petrović.

Profesorka muzičkog, koja je inače i sama dirigent, sve vreme je u saradnji sa ustanovama kulture davala deci i linkove, da bi oni mogli da prate sva aktuelna dešavanja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com