Izbori 2020Politika

Lista „Suverenisti“ pod rednim brojem 13 na izborima u Nišu

Pokret Dosta je bilo predao je liste za predstojeće lokalne izbore. Članovi pokreta, kao i nestranačke ličnosti sa liste, učestvovaće na izborima za skupštinu grada Niša i opštine Medijana na listi SUVERENISTI pod rednim brojem 13.

Liste su predate nakon dvonedeljnog skupljanja potpisa. Svi potpisi skupljeni su na vreme i samostalno.

„Pokret DJB nema armiju ucenjenih članova koji su obavezni da glasaju i potpisuju na komandu. Svaki prikupljeni potpis podrške rezultat je iskrene podrške građana. Gradska i opštinska izborna komisija nisu imale primedbe na predatu dokumentaciju te su liste odmah proglašene“, ističu.

Na listama se nalaze, kako dosadašnji odbornici tako i nova lica iz pokreta kao i nestranačke ličnosti.
Nosilac liste za skupštinu grada i kandidat za gradonačelnika je Rodoljub Mihajlović, rođen 24.09.1952. godine, diplomirani građevinski inženjer i nestranačka ličnost. U dugogodišnjoj profesionalnoj karijeri, u svojstvu glavnog inženjera operative, neposredno je rukovodio u izgradnji škola, industrijskih, poslovnih i stambenih objekata. U radnom veku učestvovao je u izgradnji preko 500 stanova, Dečje hirurške klinike u Nišu. Poslednjih pet godina svog radnog veka, Mihajlović je bio načelnik Uprave za planiranje i izgradnju Grada Niša. U celom tom periodu Uprava je bila u pet najefikasnijih, a često i najefikasnija Uprava u rešavanju podnetih zahteva u postupku izdavanja dozvola za izgradnju. O zaslugama svedoči i priznanje NALED -a ( Nacionalne alijanse za ekonomski razvoj) dobijeno 2013. godine. Sada je u penziji, međutim, i dalje aktivan kao stručni konsultant u tri projektna biroa u Nišu. Suprug i otac.

Listu SUVERENISTI za izbore za skupštinu opštine Medijana predvodi Dejan Sovrlić, rođen 31.12.1980. godine. Sovrlić je u prethodnom sazivu bio šef odborničke grupe DJB koja je bila poznata po dinamičnim i argumentovanim raspravama za skupštinskom govornicom. Dejan Sovrlić ima zvanje inženjera zaštite životne sredine i prostornog planiranja, čime se i bavi u slobodno vreme. Кarijeru poslovnog pregovarača i analitičara gradi već 16 godina u internacionalnoj kompaniji. Otac dvoje dece.

„Mi smo Pokret pristojnih građana. Mi smo Suverenisti, za nas samo Srbija nema alternativu! Našem Gradu je potreban sistem. Sistem treba promeniti i duboko verujemo da je ta promena moguća. Sve može da funkcioniše kada Grad vode ozbiljni i odgovorni ljudi iza kojih nema afera i moralnog urušavanja“, poručuju biračima.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com