Kultura

KUD „Abrašević!” održao godišnji koncert i oduševio publiku

Članovi Kulturno-umetničkog društva „Abrašević“ održali su minulog vikenda tradicionalni godišnji koncert i oduševili nišku publiku u prepunom Domu Vojske Srbije.

Na sceni su se smenjivala tri dečja ansambla, pripremni i prvi ansambl, ansambl veterana i izvorna grupa. Dugim aplauzima publika je nagradila sve nastupe igrača „velike porodice Abrašević“, kako su to kulturno umetničko društvo nazvali voditelji programa, pesnik Vlasta Cenić i pesnikinja i predsednica KUD „Abrašević“ Violeta Jović.

Posetioci su mogli da vide igre iz okoline Niša, „Tobdžijsko oro“, igre iz Jasenice, vlaške igre, igre iz Vranjskog polja, iz Zaplanja, iz Šumadije, iz Vladičinog Hana i Crne Trave.

Velikim aplauzom publika je ispratila i nastup gosta iz Zaplanja gajdaša Slobodana Dimitrijevića Galeta i muzičara koji su ga pratili.

Poslednjim koncertom „Abrašević“ je pokazao da i dalje vredno radi na očuvanju naše kulturne baštine i da to društvo ima budućnost jer okuplja veliki broj dečaka i devojčica svih uzrasta, počev od onih koji još nisu krenuli u školu.

KUD Abrašević ove godine je proslavio 114 godina postojanja, pošto je osnovan davne 1905. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com