Virus KoronaZdravlje

KRIZNI ŠTAB ODLUČIO: Otvaraju se tržni centri, đaci se vraćaju u klupe?

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je, posle sednice Kriznog štaba da, ako se ovakvi trendovi nastave, moguće je da od ponedeljka počnu da rade tržni centri i ugostiteljski objekti u tržnim centrima koji imaju baštu.

 

“Međutim naše kovid bolnice su i dalje pune i pod velikim opterećenjem. Ali ako bi se nastavila dinamika poslednja dva tri dana, što očekujemo, može se razmišljati o određenim postupcima koji će omogućiti da neke od mera mogu biti popuštene. Mislim tu pre svega o tome da tržni centri mogu početi da rade od ponedeljka pod pretpostavkom da se tendencija nastavi. Ugostiteljski objekti sa izlaskom na baštu moćiće da rade, ali ostaju zatvoreni delovi ugostiteljskih objekata na zatvorenom prostoru”, rekao je on.

Ugostiteljski objekti u zatvorenom prostori i dalje neće mmoći da rade.

Takođe, Tiodorović je rekao da je vreme da se onlajn nastava svede samo na lokalne procene u mogućim žarištima, a da od 19. aprila počnu škole da funkcionišu po sistemu po kojem su radile pre toga.

Istakao je da akcenat ostaje dalje na merama, i da se sve mere koje su poznate moraju poštovati od nošenja maski, čak i na otvorenom ako ste blizu, u razgovoru, u gužvi maska je ta koja će vas zaštititi.

U zatvorenom, podseća, maska je obavezna, kao i fizička distanca i dezinfekcija.

Tiodorović je konstatovao da se vakcinacija odlično odvija poslednja dva do tri dana i da očekuje da će se nastaviti tako.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ja sam si kupio jedan ruski fotokatalitički prečišćivač vazduha za moj lokal,jer čisti vazduh od tih virusa,pa nek izvole mušterije da pazare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com