IZBORI NIŠPolitika

Kreni – Promeni Niš: Sudovi umesto Ustava brane izbornu krađu

Lokalni tim Kreni-Promeni Niš istakao je da sudovi umesto Ustava Republike Srbije brane izbornu krađu.

„Junski izbori bili su najneregularniji. I uprkos tome građani Niša glasali su za promenu, odnosno opoziciju. Četiri opozicione liste imale su veći broj glasova, ali je jasnim izbornim inžinjeringom izraženim kroz prekrajanje zapisnika, kao i kroz postojanje manjinske fantomske liste vlast direktno prekrajala rezultate“, navode u saopštenju.

Smatraju da je naivno verovati u pravdu putem suda, prema njihovim rečima, u okupiranoj državi.

„Pored pravnog puta Niš je trebalo braniti i građanskim protestima sa jasnim pravno utemeljenim zahtevima preduzetih odmah nakon izbora i pre letnjih odmora.Pravni put i protesti sa jasnim zahtevom jedino su ruku pod ruku davali rezultate protiv ovog režima. Kao primeri takve borbe izdvajaju se odbrana reke Stare planine, odbrane parkova i zelenih površina, kao i stopiranje projekta Rio Tinta. Nastavićemo konsultacije sa ostalim opozicionim strankama u Nišu, kako bi zajedno dogovorili naredne korake“, poručuju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Covek koji je razgovarao licno sa direktorom Rio Tinta je rekao da nije tacno da je iko zaustavio njihov projekat osim njih samih, jer tamo gde su nameravali da kopaju je dolja koja se poplavljuje u toku padavina i zato su oni zaustavili taj projekat dok ne nadju drugo mesto, kao sto su ga ocigledno i nasli. Vlada nam je svima zamazala oci, nista tu nije zaustavljeno narode moj!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com