Ekonomija

Do kraja jula u Nišu posao za još 2.200 ljudi?

Nemačka kompanija Leoni otvara novi pogon u Nišu, gde će, kako najavljuje gradski većnik Mihajlo Zdravković, posao naći više od 2 200 ljudi. Ukoliko sve bude išlo po planu, fabrika će biti otvorena do kraja jula.

Pripremni radovi za izgradnju pogona su počeli, a novi Leoni gradiće se u blizini Kazneno – popravnog zavoda u Nišu.

Temelj, koji će biti postavljen u toku februara,  prostire se na 6000 metara kvadratnih, a kako Zdravković navodi, nakon završetka izgradnje sve tri planirane faze do početka 2018. godine, ukupna površina pogona iznosiće ukupno 28.000 kvadrata.

Zemljište na kome se kompleks nalazi delom je otkupila kompanija, a deo će dobiti od države.  Inače, kako većnik navodi, Leoni  će u narednih nekoliko godina u proizvodnju u Nišu investirati više od 20 miliona evra.

Podsetimo, ugovor o izgradnji novog pogona ove fabrike za proizvodnju automobilskih kablova u Nišu, oktobra prošle godine potpisali su direktor Leonija Klemens Saks i ministar privrede Srbije Goran Knežević. Svoje proizvodne pogone ova kompanija za sada ima u Malošištu i Prokuplju.

Fabrika Leoni se bavi proizvodnjom automobilskih kablova za vozila „jaguar“ i „landrover“, u Srbiji  je prisutan od 2009. godine i bio je, uz Drekslmajer među prvim investicijama velikih nemačkih firmi iz automobilske industrije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com