Sport

Košarkaši u kolicima se vraćaju u Niš

Košarkašima Kluba košarke u kolicima „Nais“ Grad Niš obezbediće uslove za održavanje utakmica i treninga u Nišu. U početku će, na predlog samih članova kluba, biti rezervisana sportska sala u Osnovnoj školi „Ivo Andrić“, a po završetku radova koji omogućavaju nesmetan pristup osobama sa invaliditetom, košarkaši u kolicima vratiće se pod krov Hale „Čair“.

 

“U Osnovnoj školi „Ivo Andrić“ obezbedićemo i depo za čuvanje njihove opreme. Kako je Hala „Čair“ pretvorena u privremenu kovid bolnicu krajem oktobra prošle godine, košarkaši u kolicima utakmice i treninge organizovali su u Bojniku. To je u znatnoj meri otežalo rad kluba i organizaciju odlaska i povratka osoba sa invaliditetom koji postižu zapažene sportske rezultate, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na sastanku sa predstavnicima kluba košarkaša u kolicima.

„Hala „Čair“, gde su košarkaši ovog kluba trenirali, je krajem oktobra prošle godine pretvorena u kovid bolnicu. Kako treninzi nisu dozvoljeni ni u školskim salama klub je ostao bez “krova nad glavom”. Alternativa je pronađena u pedesetak kilometara udaljenom Bojniku u Jablaničkom okrugu.

Foto: Zvanična FB strana Dragane Sotirovski

U klubu kažu da ih putovanja na trening u Bojnik jako koštaju, komplikuju organizaciju i dovode u rizik da obustave rad i istupe iz svih takmičenja. Mnogi igrači studiraju, rade ili imaju porodične obaveze, pa ne mogu da odvoje šest sati da odsustvuju iz Niša da bi trenirali u Bojniku.

Detalj sa utakmice Srbija-Bugarska; Foto: KKK Nais

„Naši igrači, osobe sa invaliditetom, veoma teško podnose napore putovanja, treninga i povratka nazad. Neki igrači su odustali od sporta, a neki jednostavno ne treniraju“, navodi se u saopštenju KKK “Nais” koje je prošlog meseca dostavljeno medijima.

Problem je sada rešen i košarkaši u kolicima se vraćaju u svoj grad da nastave sa treninzima i utakmicama, ali i dobrim rezultatima kojima mogu da se pohvale sa dosada održanih takmičenja na kojima su učestvovali.

Pročitajte još…

Sportsko udruženje košarke u kolicima bez mesta za treniranje u Nišu. Kažu „oterani“ u drugi okrug

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com