Društvo

“Kontejner”… šta to beše i čemu to služi?

Žitelji ulice Vojvode Mišića imaju tu "privilegiju" da skoro svakodnevno "uživaju" u razbacanom đubretu svojih komšija.

Stanari ove niške ulice kažu da radnici Mediane dolaze redovno ali da ne postižu da pokupe i očiste koliko se baca i prlja.

Najveći problem ovde jeste da ništa od otpada nije u kontejneru, kaže Stojković.

“Konstano neko ispred zgrade u ulici Vojvode Mišića 105b izbacuje đubre, i to ne u kontejner, već pored kontejnera. Da situacija bude još gora, to nije samo đubre već kreveti, tuš kabine, kade, wc solje i slično. Nedavno su tu bili postavljeni novi kontejneri, koji su nakon par dana bili spaljeni. Ovo više nema smilsa i ne znamo više kome da se obratimo kako bi se ovaj problem rešio”, rekla je za Niške Vesti Milena Stojković.

Komunalna policija i da izađe na teren može da ustanovi samo činjenično stanje, da neko bude kažljen potrebno je da se lice zatekne u prekršaju, što se inače retko kada dešava.

Foto: Milena Stojanović

“Treba da pođemo od sebe i da budemo ljudi, da znamo kako da se ponašamo, a ne da usred centra grada pravimo deponiju”,istakla je Stojković.

JKP “Mediana” ima velike otvorene kontejnere za kabasti otpad koji se raspoređuju po gradu i na određenim lokacija stoje po mesec dana. Ovo javno niško preduzeće ima i službu koja po pozivu dolazi i odvozi kabasti otpad, potrebno je da ih samo neko pozove na broj: 0800 018 002 ili 018 025 01 25.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com