Društvo

Konferencija o unapređenju zaštite životne sredine

Predsednik Skupštine Grada Niša dr Boban Džunić učestvovao je danas na konferenciji „Unapređenje zaštite životne sredine na lokalnom nivou kroz rad neformalnih zelenih odborničkih grupa“, koja je u Beogradu održana u organizaciji Fondacije BFPE za odgovorno društvo i Kanadskog fonda za lokalne inicijative.

Govoreći u okviru panela „Iskustva neformalih poslaničkih i odborničkih grupa u unapređenju zelenih politika“, predsednik Skupštine Grada Niša dr Boban Džunić podsetio je na poruku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa Samita o klimatskim promenama u Glazgovu 2021. godine.

“Svi znamo šta su naši ciljevi, koji su za neke bajka, ali da moramo da radimo na njima i budemo iskreni jedni prema drugima. Sve zavisi od primene ovih planova u Srbiji. Vilijem Šekspir je rekao da treba pisati za one koji slušaju. Vreme je da slušamo, ako ne budemo slušali neće ostati ništa za našu decu”, rekao je tada predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Skupštine Grada Niša je istakao da vođeni vizijom predsednika Republike Srbije i nadležnog ministarstva u doslednom sprovođenju Zelene agende za Zapadni Balkan i rada na Strategiji zaštite životne sredine kao krovnom dokumentu u ovoj oblasti, formiranje zalenih odborničkih mreža je više nego opravdan korak u ovim procesima.

Konferencija o unapređenju zaštite životne sredine; Foto: Skupština Grada Niša

Takođe je istakao da će Skupština Grada Niša biti pouzdan partner u naporima da pitanja zaštite životne sredine budu uvek u fokusu, svesni činjenice da jedino odgovornim odnosom prema ovoj temi možemo sačuvati sve resurse za generacije koje dolaze. Buduća Zelena odbornička mreža Skupštine Grada Niša imaće za cilj da na dobrovoljnoj i volonterskoj osnovi, bez obzira na stranačku pripadnost, okupi odbornike oko ideje o aktivnom i odgovornom pristupu temi zaštite životne sredine i unapređenja održivog razvoja.

U radu ove konferencije učestvovali su narodni poslanici, predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine, Kanadske ambasade, Stalne konferencije gradova i opština, kao i predstavnici lokalnih parlamenata više gradova i opština iz Srbije.

Konferencija o unapređenju zaštite životne sredine; Foto: Skupština Grada Niša

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com