Društvo

KINESKI NOVINARI oduševljeni niškim istorijskim nasleđem

Sedmoro kineskih novinara trenutno boravi u Nišu. Oni su u organizaciji Turističke oraganizacije Niš a preko Turističke organizacije Srbija u saradnji sa Etihad Airways došli da obiđu grad na Nišavi.

To su novinari sa kineskih televizijskih stanica, on line medija i radio stanica. Pored prezentera i urednika među njima su i novinari koji se isključivo bave turizmom.

Svi oni prvi put borave u Srbiji, kaže za Niške Vesti Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niš.

“Jedan od novinara ima neverovatnih tri miliona pratilaca na društvenoj mreži koju koriste Kinezi. Uključio se uživo iz Niša, i za samo par sekundi njegov video gledalo je više od 100 hiljada pratilaca. To je ono što nam treba da se za Niš čuje i vidi”, kaže Parlić.

Ovi novinari obišli su naselja pored Dunava, bili u Zaječaru obišli Romulijanu i došli u Niš, gde su im se najviše svideli istorijski spomenici.

“Kineskim novinarima najviše se svidela Tvrđava i Ćele kula, potpuno su oduševljeni našim istorijskim nasleđem ali kažu nisu verovali da smo u Nišu ovoiko visoki. Mi smo se potrudili da im u našem gradu bude prijatno a oni su prezadovoljni, barem tako govore”, kaže uz osmeh direktor TON-a.

TON-u su veoma bitni turisti iz Kine i otvaranje prema ovom tržištu, tvrdi Parlić.

Mi smo mnogo mali za njim ali je lepo da postoji interesovanje, jer se mi otvaramo upravo prema tom tržištu koje je ogromno i nama bi puno značilo da privučemo baš te turiste, jer Niš jeste na njihovim tranzitnim turama. To su zahtevni turisti koji su smešteni u hotelima sa 4 ili 5 zvezdica, i nama jeste potrebno da se pokažemo na tom tržištu i dobrom ponudom privučemo baš te ljude”, završava Parlić za Niške Vesti.

Već danas kineski novinari nastavljaju obilazak Srbije, putuju prvo u Beograd a onda i u Novi Sad.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com