Zdravlje

KC Niš: Do Nove godine posao za 140 zdravstvenih radnika

Klinički centar u Nišu raspisao je konkurs za prijem novih radnika. Prema najvama direktora KC Niš, prof. dr Zorana Radovanovića do kraja godine priliku da se zaspoli imaće ukupno 140 medicinskih sestara i tehničara od kojih će 25 dobiti ugovor na neodređeno vreme.

U Kliničkom centru u Nišu raspisan je konkurs za prijem u radni odnos na neodređeno vreme za 14 medicinskih sestara-tehničara, tri pedijatrijske sestre, pet akušerskih sestara i tri fizioterapeuta.

Konkurs je raspisan jer su mnogi zaposleni otišli u penziju, dok ostali već nekoliko godina rade po nekom osnovu u KC Niš, ali su im istekli ugovori na određeno vreme, kaže direktor niškog Kliničkog centra, Zoran Radovanović.

„Dobili smo saglasnost od Ministarsta zdravlja za prijem 25 zdravstvenih radnika na neodređeno vreme, kao i i za prijem 24 zdravstvenih radnika u radni odnos na određeno vreme, odnosno na godinu dana sa punim radnim vremenom radi zamene privremeno odsutnih. U Kliničkom centru po Zakonu o maskimalnom broju zaposlenih trenutno radi 2.915 radnika i zahvaljujući dobrom poslovanju uspeli smo da omogućimo da do kraja godine u radni odnos primimo još 90 radnika. To znači da će do Nove godine biti zaposleno ukupno 140 radnika“, kaže Radovanović.

Polovina radnika biće zaposleno sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, a na kojoj je na poslednjem konkursu bilo 1.481 lice sa profilom koji su potrebni niškom Kliničkom centru.

U KC Niš trenutno je zaposleno 1.670 medicinskih sestara i tehničara, a sa novim zapošljavanjima broj zdravstvenih usluga biće povećan za 30 odsto, ocenio je Radovanović.

Potpisan aneks ugovora sa Fondom zdravstvene zaštite o snabdevanju lekovima

Do početka sledeće sedmice Klinički centar imaće sve lekove koji su neophodni za lečenje pacijenata.

„Od utorka imaćemo citostatike, ugradne materijale, pejsmekere i stentove. Potpisaćemo oko sto ugovora sa dobavljačima i trebovaćemo lekove koji su nam nedostajali prošlog meseca, zahvaljujući Ministarstvu zdravlja“, rekao je Radovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com