Sport

KBS Naisus proslavio devet godina postojanja

KBS Naisus proslavio je svoju devetu godišnjicu postojanja. U toku tih devet godina članovi kluba okitili su se sa čak 1150 medalja – 566 zlatnih, 311 srebrnih i 273 bronzane.

“Deveta godina od kako je osnovan KBS Naisus i pored svih peripetija na koje se nailazilo, bile su veoma uspešne, premda uvek može više i bolje. 1150 medalja – 566 zlatnih, 311 srebrnih i 273 bronzane, kao i 25 pehara za ekipni plasman (11. za prvo, 10 za drugo i 4 za treće mesto), sa preko 150 takmičenja jeste pravi podvig, imajući u vidu minimalnu, a katkad i nikakvu pomoć od strane gradskih i opštinskih čelnika. Roditelji na prvom mestu, ali i prijatelji Kluba, su se nalazili u često bezizlaznim situacijama i svojim žrtvovanjem su doprineli uspehu Kluba. U nadi da ćemo u budućem periodu biti daleko više primećeniji i potpomognuti, najpre od strane Grada Niša, imamo velike planove kako za naše pulene tako i za ceo naš sportski kolektiv”,  naglasio je prvi čovek kluba Milan Anđelković.

U danima kada klub proslavlja devetu godišnjicu postojanja, članovi su učestvovali na 4. Vlasina kampu.

Pored kondicionog i tehničkog dela, učesnici su imali prilike da rade i sparing i to na elektronskoj opremi, kao i da se okušaju na takmičenju. Tom prilikom je petočlana takmičarska ekipa KBS Naisus osvojila pet odličja – dva zlatna (Vera Jovanović i Isidora Petrović), dva srebrna (Jelena Stevanović i Lena Veljković) i jedno bronzano (Uroš Mitrović).

Foto: Nebojša Anđelković

“Zaista ne mogu da pohvalim samo jednog od njih već najiskrenije celu ekipu. Veri (šest i po godina) je ovo prvi meč u životu i dobila ga je bez i trunčice uzmicanja i straha. Isidora i Lena su do finala briljirale, a zatim je ipak iskustvom Isidora izvojevala pobedu nad Lenom. Jelena i Uroš su se okušali sa reprezentativcima, koji imaju daleko više iskustva u ovoj disciplini, ali im nisu popustili niti jednog trena. Sve u svemu mislim da će i ovaj kamp da veoma pomogne na predstojećem Balkanskom šampionatu (13.-15.septembar u Samokovu, Bugarska) kao i Kupu Srbije (21.-22.septembar u Beogradu). Pored Uroša Mitrovića i Jelene Stevanović, koja je krenula putem svojih trenera, nadam se da će im se još neka od mladih nada pridružiti i time povećati bilans medalja u riznici Kluba”, ističe Nebojša Anđelković, glavni trener KBS Naisus.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com