Merošina

„Karavan“ treći put u Merošini

Prvi ovogodišnji „Karavan“ inspekcijskih službi Nišavskog upravnog okruga, bio u poseti našoj opštini, treći put od kad je oformljen. Eksproprijacija, azil, komunalni problemi i lovci iz inostranstva glavne su teme o kojima se razgovaralo.

Načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski i načelnici inspekcijskih službi, imali su priliku da se upoznaju sa do sada urađenim od prethodne posete, ali i otvore nove teme i probleme koje bi trebalo da lokalna samouprava reši u narednom periodu, uz njihovu stručnu i savetodavnu pomoć.

U opštini Merošina trenutno se radi na eksproprijaciji zemljišta za izgradnju auto-puta Niš-Merdare na trasi dugoj 15,75 kilometra, kojom će biti obuhvaćeno oko 1500 parcela.

Aktuelni problem je zoo higijena i nelegalni azil za pse u selu Lepaja. Azil će odlukom Opštine biti iseljen iz Mesne zajednice Lepaja na drugu lokaciju.

U narednom periodu rešavaće se  problem šumskih gazdinstava, ali i veća kontrola stranaca koji se bave lovnim turizmom, zajedničkim akcijama lovne i turističke inspekcije.

U pojedinim isturenim školskim objektima sanirani su mokri čvorovi, a uređene su i 3 od 7 seoskih ambulanti, o čemu je bilo reči i prilikom prethodne posete „Karavana“.

Ministrstvo životne sredine obezbediće Merošini kolektor, odnosno prečišćivač vode, za koji je već obezbeđena parcela, a koji će deliti sa opštinom Doljevac.

Veliki problem i dalje predstavlja most u Batušincu, koji još uvek nema upotrebnu dozvolu.

Pored Merošine, „Karavan“ je posetio i opštinu Gadžin Han.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com