Merošina

“Karavan” Nišavskog upravnog okruga ponovo u Merošini

Problem ambulanti i loši uslovi za rad sa pacijentima, a česte promene vlasti i nezadovoljstvo zaposlenih, nedostatak komunalnog inspektora koji bi kontrolisao radno vreme i isticanje firmi, problem ne regulisanog lovnog turizma, nepostojanje opštinskog turističkog inspektora i most preko Južne Morave u Batušincu, problemi su na koje su ukazali predstavnici republičkih inspekcijskih službi u akciji „Karavan“ koju sprovodi Nišavski upravni okrug.

Načelnica Nišavskog upravnog okruga i predsednik opštine Merošina saglasili su se na početku da su učinjeni izvesni pomaci i otklonjeni nedostaci u radu Doma zdravlja i obezbeđenju izvorišta, na šta su inspektori ukazivali u prvoj poseti „Karavana“, 23. marta 2018. godine. Na današnjem sastanku ukazano je na nove probleme i nedostatke u radu lokalne samouprave i načinima kako da se otklone.

Ukazano je na nove probleme, pre svega u nedostatku osnovnih uslova za pregled stanovništva u isturenim ambulantama po selima. Na šta je od strane opštinskog rukovodstva obećano da će uslovi biti popravljeni u najkraćem mogućem roku, već do kraja ove godine.

Nepostojanje opštinskog komunalnog inspektora, turističkog inspektora, problemi pasa lutalica, lovnog turizma i neovlašćene seče šuma takođe su analizirani i predložena rešenja koja bi u narednom periodu trebalo primeniti. Takođe, most na Južnoj Moravi kod Batušinca označen je kao opasan po bezbednost, zbog nepostojanja upotrebne dozvole i još uvek ne uklonjenog starog mosta koji po rečima vodoprivrednog inspektora potkopava stabilnost novog mosta.

Sastanku su pored načelnice Nišavskog okruga Dragane Sotirovski, načelnika i predstavnika republičkih inspekcijskih službi, prisustvovali predsednik opštine Merošina Saša Jovanović, njegov zamenik Bojan Nešić, predsednik Skupštine Nebojša Stošić, načelnik opštinske uprave Dragan Jovanović, direktori javnih preduzeća i ustanova iz Merošine i službenici opštinske uprave.

Da podsetimo, ovo je durga poseta “Karavana” Nišavskog upravnog okruga opštini Merošina.

Tekst je deo projekta „Upoznajte Merošinu“ koji je podržan od strane opštine Merošina u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com