IZBORI 2022

Kandidati Ujedinjene Srbije predstavljeni na konvenciji u Nišu

Koalicija Ujedinjena Srbija, okupljena oko Stranke slobode i pravde, Narodne stranke i Demokratske stranke predstavila je danas u Nišu svoje kandidate poslanike na predstojećim parlamentarnim izborima i svog predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša.

Marinika Tepić, nosilac izborne liste “Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije”, istakla je da se promene koje donosi “pobednička ekipa i najbolji tim koji Srbija ima” zasnivaju na četiri stuba, a to su – pravedna Srbija, ekonomski patriotizam, čovek na prvom mestu i život ispred profita.

“Aktuelna vlast se ponaša kao da sutra ne postoji, ali narod se oslobodio straha i ne želi više da na javnim funkcijama ima ljude koji su povezani sa kriminalom, korupcijom i mafijom”, istakla je Tepić.

Marinika Tepić Foto: B.Lj.

Ona je kazala da je uverena da koalicija Ujedinjena Srbija ima široku podršku gradjana Srbije i da će pobediti na svim nivoima.

Najavila je, nakon pobede na izborima, usvajanje efikasnog Zakona o poreklu imovine i lustraciju, kako niko, dodala je, ne bi mogao više da se kandiduje na izborima ukoliko se ogrešio o “ljude, moral i etiku”.

Tepić je takodje najavila povećanje plate zaposlenima u prosveti i zdravstvu, subvencije za poljoprivrednike, očuvanje vode, zemlje i vazduha, kao i uvodjenje socijalnih penzija za sve starije od 65 godina koji nemaju nikakva primanja.

“Moramo kao 2000. godine demontirati partijsku državu i sistem koji vlada silom i mržnjom i koji nas deli na patriote i izdajnike. Neće biti lako, nemamo jednak pristup medijima, ponovo smo na poternicama i proglašeni za strane plaćenike”, naglasila je Tepić.

Predsednički kandidat Zdravko Ponoš rekao je da 3. april predstavlja istorijsku priliku da zaustavimo “voz koji srlja” u provaliju.

“Naši preci su stvarali Srbiju u mnogo težim okolnostima puškom, učinimo mi to olovkom”, izjavio je Ponoš.

Zdravko Ponoš Foto: B.Lj.

On je kazao da bi teško bilo šta još ostalo od ove države, ukoliko aktuelna vlast ostane na vlasti još koju godinu i nastavi da zagadjuje vodu, vazduh i zemlju, da prodaje resurse i da urušava institutucije sistema kriminalizacijom i korupcijom.

Prema njegovim rečima, odlazeći predsednik Srbije Aleksandar Vučić opredelio se da gradi državno jedinstvo na strahu od rata u Ukrajini koji je od Niša udaljen 1.885 kilometara.

“Situacija u Ukrajini nije za podrugivanje i igranje, svašta od toga može da se izrodi, ali to nije nešto što treba da bude dnevna briga gradjana Srbije, već briga ljudi koji su se kandidovali za izbore i dobili vlast”, kazao je Ponoš.

Dodao je da gradjani Srbije imaju neke druge brige, poput onih da je gorivo poskupelo na 190 dinara, da dolazi proleće i da deci treba kupiti nove patike.

“Predsednik države ne treba da širi paniku, to je krivično delo, on treba da uliva poverenje. Ne treba da se ispoveda narodu, već da sasluša šta narod kaže. On (Vučić) radi sve suprotno od onoga što treba da radi”, istakao je Ponoš.

Naglasio je da se nijedan predsednik države od Atlantika do centralne Azije nije obratio na način na koji se Vučić obratio svojim gradjanima zbog krize u Ukrajini.

Podsetio je da je Vučić poručio gradjanima da “ne moraju da prave zalihe hrane, jer će u Srbiji biti dovoljno i hrane i vode, pošto je država obezbedila mleko u prahu, so, milione ribljih konzervi i praviće mesne nareske”.

Na skupu su se okupljenima obratili i glumac Tihomir Stanić, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Jelena Milošević, predsednik Gradskog odbora Djordje Stanković, zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić i predsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com