DruštvoIZBORI 2022

Opozicija optužila notara za “neprikupljanje” potpisa za vikend: Stojanović kaže da svi notari samostalno rade i ona ne može da utiče na njih

Prikupljanje potpisa građana za listu “Srbija protiv nasilja” počela je danas u Nišu na tri lokacije, a za to što strankama koalicionim partnerima koje predlažu listu nije bilo omogućeno da prikupljaju potpise za vikend okrivljena je javni beležnik Zorica Stojanović.

Prema rečima narodnog poslanika Narodne stranke Đorđa Stankovića i narodne poslanice Stranke slobode i pravde Jelene Milošević, Stojanović je odbila njihov zahev da za vikend prikupljaju potpise, uz obrazloženje da u subotu i nedelju potpise overavaju prioritne stranke. Stanković i Milošević su kazali da je pomenuti javni beležnik nije dozvolila ni ostalim javnim beležnicima da overavaju potpise za listu “Srbija protiv nasilja”.

Milošević je istakla da Stranka slobode i pravde ima informacije da minulog vikenda u Nišu nije bilo prikupljanja potpisa za takozvane “prioritetne liste” i jedina stranka koja je sakupljala potpise bila je Nova demokatska stranka.

“Grad Niš ima sedam notara, a svaki ima minimum tri ekipe, stariji i više. To znači da je dvadesetak ekipa bilo potpuno slobodno za vikend, ali samovoljom Zorice Stojanović lista “Srbija protiv nasilja” nije dobila ono što joj po zakonu pripada”, izjavila je Milošević na konferenciji za medije ispred kancelarije pomenutog javnog beležnika.

Ona je kazala da predizborna kampanja u Nišu još nije ni počela, a već imamo brojne nepavilnosti.

Foto: Niške Vesti, B.Lj.

“Obratićemo se Javno-beležničkoj komori i zatražiti da se pozabavi ovim slučajem”, rekla je Milošević.

Narodni poslanik narodne stranke Đorđe Stanković izjavo je da su nekoliko dana ranije tražili i nezvanično imali potvrdu da će za vikend dobiti ekipe notara za overu potpisa, ali su onda u petak dobili obaveštenje da ipak neće moći da u subotu i nedelju overavaju potpise.

“Odmah sam se čuo sa Zoricom Stojanović ali je ona sebe kategorisala kao glavnog notara koji određuje ko će gde i kad da ide. Kazala je da neće odustati, da će tek, ako ona bude voljna, od ponedeljka overavati potpise”, izjavio je Stanković.

Prema njegovim rečima, ovo je samo još jdan u nizu primera da je Niš “taoc” Srpske napredne stranke.

Javni beležnik Zorica Stojanović je na konferenciji  u svojoj kancelariji negirala optužbe opozicionih poslanika.

Zorica Stojanović, notar

“Imali smo njihov poziv u petak u pola jedan, a potom u četiri, ali kazala sam da su svi notari zauzeti i da sačekaju ponedeljak. Mi smo počeli sa overom potpisa u sredu i devet stranaka se prijavilo. Krenuli smo redom da radimo. Nije bilo smisla da oduzimamo ekipe od jednih stranaka da bi ih slali kod drugih”, izjavila je Stojanović. Ona je kazala da svi javni beležnici u Nišu samostalno rade i ona ne može utiče na njih.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com