Promo

Kada je pravo vreme za kafu?

Kafa je najpopularniji napitak u svetu. Priprema se na najrazličitije načine i pije u različitim prilikama. Italijani vole da popiju espreso „s nogu“, dok je kod nas kafa „piće za društvo“, ispijamo je polako, uz razgovor s prijateljima. Ovaj tamni napitak nudi mnoge benefite za vaš organizam, a od kada je kafe brojne studije rade se kako bi se ustanovilo kada je i u kojim količinama najbolje konzumirati.

Konzumiranje kafe zavisi od našeg organizma, načina i tempa života. Međutim, stručnjaci su ustanovili neke osnovne smernice, kada je nabolje popiti šoljicu omiljenog napitka.

Za najveći broj ljudi u svetu kafa je prva stvar koju popiju u toku dana. Neretko, pravo iz kreveta hvatamo se za šoljicu kafe. Međutim, da li je to baš ispravo?

Domah nakon buđenja organizam luči hormon kortizol koji pomaže prilikom buđenja, reguliše i metabolizam, imuni sistem i krvni pritisak. Najveći nivo kortizola izluči se 45 minuta nakon buđenja. Savet stručnjaka je – nemojte piti kafu čim ustanete.

Najbolje je sačekati makar sat vremena od buđenja do prve šoljice kafe. Kada kortizol krene da opada u organizmu, kafa će nam pomoći da ostanemo fokusirani i da imamo dovoljnu količinu energije.

CITY CAFE

Kafa pre treninga

Kafa nam, kao što i sami znamo, može povećati nivo energije. Zato je ona veoma dobar način da se pripremimo za trening.

S obzirom na to da se kofein brzo apsorbuje u telu, stručnjaci savetuju da je najbolje popiti kafu pola sata pre treninga. Ona će nam dati dovoljno snage i fokusa za uspešno vežbanje i, što je najbitnije, pomoći će u razgradnji masti u organizmu.

Usled današnjeg tempa života i radnih navika, potrebni su nam dodatni stimulansi i energija, koje kafa može da nam pruži. Često ona prva kafa nije dovoljna da „izguramo“ čitav dan. Zato, kada osetite da vam opada fokus, raspoloženje i energija – vreme je za kafu! 

Jedan od najbitnijih saveta je da ne treba preterivati. Optimalna količina je tri šoljice dnevno i nije poželjno piti kafu neposredno pre spavanja. Ono što svi ističu jeste – slušajte svoj organizam!

Sa mlekom ili različitim ukusima, svako zna kako izgleda njegova savršena kafa. Bitno je da je kafa kvalitetna i umešno napravljena.

NAŠ PREDLOG JE CITY CAFE, u Parku Svetog Save – pravo mesto na kome možete popiti svoj omiljeni napitak u raznim varijantama.

Espresso, Cappucino, Macchiato, Ice coffee, Nes, Espressito, Night cappucino, Freddo, Cream coffee, Irish coffe ili domaća kafa – spoj tradicionalnog ukusa kafe i modernih kombinacija ukusa.

Za sve one koji rade, koji su u prolazu, a imaju potrebu za gutljajem pravog ukusa kafe, City Cafe je obezbedio i „Coffee to go“ u posebnim pakovanjima koja svežinu kafe čuvaju dugo.

Kvalitetan odabir kafe, različiti ukusi, umešni šankeri, koji pored izuzetne pripreme, svaku šoljicu kafe pažljivo ukrase i aranžiraju, prelepa bašta sa pogledom na park, dovoljni su razlozi da sa prijateljima uživate u dnevnoj dozi svog omiljenog napitka.

CITY CAFE
Park Svetog Save
018 233166
www.citycafe.rs
Facebook
Instagram

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com