Južnjak

JUŽNJAK: 7 mesta na koja se mož oladite ovo leto

Dugo očekivane žege i vrućine stigle su u naš gostoprimiv kraj. Nije da gi nismo zvali, kukasmo na zimnjo doba do pre par meseca, al ko po običaj sad će i ovo godišnje doba da kunemo i sa setu da prizivamo zimu, da vičemo kako “će se umre”, da podsećamo dečicu da nenamazani s max faktori ne iskoče ni na terasu a kamoli na ulicu da se igraju, u aftobusi se osete sve njiove čari a na kiosci se traži “sneško” više. Toj je što je, skala na termometar si iz dana u dan ripa ko jelen trećak po madjarske šume i livade, a mi sem što mož da kukamo predstavljamo i sedam najbolja načina kako se mož razladite u tekuće leto:

Bazen (opšte-narodni)

Bazeni su u nas Srbi najpopularnija mesta za letnja razladjivanje. Prvenstveno ulaz nije papreno skup (mada nije i bagatela), a i ako te oderev s ulaznicu će te ispoštuju sa malka jeftinije pivo u limenku, kolko da se ne razočaraš totalno. Jeste da će se guraš u bazen, jer po Arhimedov zakon kolko se ljudi odjenput nagura u bazen, tačno kapka voda ne bi trebala da ostane u njega al eto kod nas sve nešto naopačke pa kad svi izlegnu iz bazen količina od vodu si ostane ista, doduše obogaćena s poneku bakteriju i virus. Oko lične stvari koje donosite (peškiri, rančevi, mobilni aparati telefonskog tipa) će mora malka više da povedete račun, jer gde su mladi tu je i šala pa ima oni najduhovitiji što vole da sakrijev tudje stvari, i posle zaborave da su se igrali.

Bazen (doma)

Ako si pogolem gazda, i mrzi te da se mandaš po narodni bazeni, da se guraš s masu, a  nemaš pare da odvedeš ženu i sitnu dečicu na more da se osole malko,ti pozadi kuću montiraj plastičan bazen na duvanje, dok ti duša na nos ne iskoči. Ovo je vrlo povoljna i praktična varijanta, jer kad dodješ od rabotu ne mora se maltretiraš da pališ kola il ne dao Bog peške da ideš do bazen, nego sobuješ papuče marke EILA i direkt u bazenče. Samo vodi red kad uripuješ da ne omandaš dečicu, jer deca vole da istražujev i da gnjuriv pa gi možda neće spaziš na prvu (dešavalo se). A kad montiraš bazen, tek tad će vidiš kolko imaš dobri drugari i familiju, pa će uzdravlje da ga prejebete za najviše deset dana.

Nema be kume, na sve si mislio…

More 

E tuj te čekam. Ovo je već razladjivanje samo za ozbiljni igrači. Jer običan čovek ne mož da organizuje i iskuka odmor u odredjeno vreme, zbere pare, poprisredi kola kod kuma Zvonka da se mož dokotrljaju do Sutomore, spremi i spakuje stvari i jedenje ko za nuklearnu zimu, stigne u smeštaj de si nema veze s ono što je video na slike preko internet a da mu ne presedne i more i banjanje i žena i kum Zvonko što nije zatego kaiš na alternator jer morao da pogleda naši na svetsko prvenstvo. Pa kad upališ kola ono pišti i zavija ko vazdušna opasnos od bombardovanje. Ili ako si pomanji domaćin, a ti uplati lepo preko agenciju, prepusti se da ti lepi Saša priredi letnji ugodjaj pa šta ti Bog da.

 

Reke i jezera

Domaćinska, patriJotska i ekološka varijanta za svi ljubitelji naše oplemenjene reke i jezera koja smo svojski godinama čuvali i nesmo gi zagadjivali. Ovo je možda i najbolja varijanta. Ne mora platiš nikakvu kartu, ulaznicu, rezervaciju, online prijavu i ostale gluposti i peripetije, samo se mora se raširiš ko mlad petl kad dolaziš na plažu recimo pored Moravu da bi ostavio utisak od alfa mužjaka i aftomatski zauzeo najgolemu ladovinu pored topole. Ako se rešiš stvarno da se banjaš, na dečicu ogradi s kamenje neko bazenče i drži gi na oko, tj. žena jer će se ti komiraš posle treće pivo, a ti obuj papuče one iste marke EILA, jer u Moravu su se pojavile školjke. Od Stojadinku i od Reno 4. Pa da se ne izgrebeš slučajno.

 

Lavor 

Ako živiš u zgradu, el nemaš dvorište u kuću, a zna se da dvorište kuću krasi a tortu orasi pa gu odma ovaj momenat turi na oglas pa da tu lepo nikne jedna zgrada urbanistički isplanirana pa će onda svakako da znaš što nemaš dvorište al će imaš neki kvadrat više i PVC stolariju. Ete. Znači živiš u zgradu, žena se nabila u kupatilo po stari dobri običaj, klimu nesi kupija, al zato imaš dva dobra drugara, terasu i lavor. Nemoj se sramuješ, i to je za ljudi, napuni lavor udji u njega pa se razladi donekle, pa onda izadji iz lavor pa se razladi odnekle. I tako ponavljaj sve dok se ne razladiš a voda se zgreje taman tolko da mož operete veš il sudovi. Il oba.

 

Banka

Jeste, dobro si pročitao. Banka. E sad kako. Dobro aj ću vi prodam fazon za male pare. Obučeš se malka svečanije nego kad kreneš sabajle po leb i cigare. To malka znači da ne odeš u papuče gorepomenute marke i majcu na bratele, nego barem navuči patike i neku normalnu majicu, još bolje košuljku, da bi ostavio što bolji utisak. Kad udješ u banku ne zalići se tam kude su šalteri, nego pogledaj kude ima oni stolovi sa službenici el pa kancelarije, nesu sve banke iste, a ustvari jesu. I kad dodješ do onuj nasmejanu tetu koja isto nosi košulju ko ti, samo belu i neuflekanu a ti gu kaži jednu čarobnu rečenicu: “OĆU DA DIGNEM KREDIT.” Da ne dužim sad koje će sve ona da ti priča i pokazuje, al preporuka je da isključiš mozak i uživaš naredna dva sata u sve čari od klimu i džabe sok.

-Šta konkretno želite?
-Prvo jednu bez šećer!

Benzinska pumpa

Ovo ti najbolja i najbrža varijanta. Sedneš u kola, kreneš da sipaš gorivo, dodješ do pumpu, udješ na pumpu, i čak ne mora ni staneš na mesto za točenje. Ima na svaku pumpu onaj golema uspravna tabla sas brojke i nazivi od goriva. E samo pogledaj tri sekunde u nju, ima se oladiš momentalno.

 

Mož ni pratiš i na FEJZBUK

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com