Politika

Jovović: Izmeniti zakon i tretirati saobraćajne nesreće kao krivično delo

Nišlijama je pored ugrožene egzistencije, ugrožena i bezbednost. Nerasvetljeni slučajevi paljenja automobila, nesreće sa tragičnim ishodom na pružnim prelazima i saobraćajnim putevima, nažalost je sve učestalije. Lokalna vlast ništa nije uradila kako bi pobošljala bezbednost naših sugrađana, rekao je Predrag Jovović poverenik PSG za grad Niš i član predsedništva PSG.

 

“Usvojili su strategiju za bezbednost u saobraćaju 2018. godine, platili je oko 3 miliona dinara našim parama, iz budžeta Grada, pompezno je najavili i rekli da je cilj usvajanja ove strategije smanjenje broja stradalih u saobraćajnim nezgodama, međutim, od svega toga ostala je samo mrtvo slovo na papiru”, rekao je on.

Pokret slobodnih građana zahteva da se izmeni Zakon i da se saobraćajne nesreće tretiraju kao krivično delo. To što je policija napisala 1700 saobraćajnih prekršaja u Nišu zbog toga što im fali evropski obrazac ili nisu uključili dnevno svetlo, može se tretirati kao kazna građana zbog protesta, suštinski ništa neće rešitii, sve dok se ne izmeni zakon i dok se bahati vozači ne kažnjavaju adekvatnom kaznom.

U Nišu su 4. januara na Bulevaru Medijana stradali 12-godišnje dete i 48-godišnji muškarac kada je na njih naletelo vozilo marke Audi za čijim volanom je bio 19-godišnjak iz Beograda.

“Zašto je morala nesreća da se dogodi da bi se sastao Savet za bezbednost saobraćaja Grada Niša, gde je zaključeno da se u Кnjaževačkoj ulici postave razdelna ostrva po sredini kolovoza i zaštitne ograde na nekoliko lokacija u gradu?! Šta se čekalo do sada?!”, zaključio je Jovović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com