Društvo

Jesenji raspust od 9.novembra

Jesenji rasput za osnovce i srednjoškolce počinje 9.novembra i trajaće ukupno četiri dana, jer se spaja sa vikendom i državnim praznikom, Dan primirja u Prvom svetskom ratu, pa će đaci odmarati do ponedeljka, 12. novembra.

Novi predah od školskih obaveza đake čeka već od 31.decembra kada se završava prvo polugođe. I ove školske godine zimski raspust je podeljen, prema kalendaru Ministarstva prosvte, na dva dela. Prvi deo počinje 3. januara 2019. godine, a završava se u utorak, 8. januara, ali će zbog Nove godine neradni biti i 1. i 2. januar.

Drugi deo zimskog raspusta trajaće od 1. do 14. februara. Raspust će malo produžiti Dan državnosti, pa će se đaci u školske klupe vratiti 18. februara, kada počinje drugo polugodište.

Nakon zimskog, osnovce i srednjoškolce očekuje i prolećni raspust. Spajanjem uskršnjih i prvomajskih praznika sa vikendom đaci će za prolećni raspust odmarati od 26.aprila do 5.maja.

Drugo polugodište počinje 18. februara i završava se 31. maja za učenike osmog razreda, a 14. juna za đake od prvog do sedmog razreda osnovne škole. Maturanti gimnazija sa školom završavaju 24. maja, đaci završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola 31. maja, a svi ostali srednjoškolci 21. juna.

U kalendaru Ministarstva prosvete objavljeni su i datumi polaganja probnog završnog ispita, konačnog završnog ispita, ali i prijemnih ispita za specijalizovana odeljenja.
Budući osmaci polagaće probni završni ispit 12. i 13. aprila 2019, dok će mala matura biti organizovana 17, 18. i 19. juna.

Prijemni ispiti za upis u bilingvalna odeljenja održaće se 25. i 26. maja, prijemni u muzičkim i umetničkim školama od 31. maja do 2. juna, a u baletskim od 2. do 4. juna.

Za upis u Matematičku gimnaziju i matematička odeljenja provera znanja je zakazana za 1. jun, u Filološkoj gimnaziji i filološkim odeljenjima u gimnazijama 1. i 2. juna, dok će 2. juna biti prijemni za upis učenika sa posebnim sposobnostima za fiziku i informatiku. Predaja dokumenata u Sportskoj gimnaziji biće 1. i 3. juna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com