Sport

Jesenja titula stiže u Čair!

Ono što su tokom čitave sezone nagoveštavali partijama u Superligi Srbije, rukometaši Železničara su i ispunili na kraju. Dva kola pred završetak osnovnog dela takmičenja Nišlije su sebi obezbedile zvanje jesenjeg prvaka.

Nakon osme uzastopne pobede, ovog puta nad ekipom Požarevca (35:26) Železničar čuva prvo mesto na tabeli sa 17 od maksimalnih 18 bodova.

Prvih petnaestak minuta rezultatska prednost se smenjivala, Požarevac je odolevao i u nekoliko navrata imao minimalno vođstvo, poslednji put 6:5 u 14. minutu. Dva minuta pre odlaska na odmor, pri rezultatu 12:11 Želja je serijom 3:0 stekao lepu prednost.

Najveća prednost viđena je minut pre kraja meča kada je rezultat bio 34:24 za domaće, koji su meč rutinski priveli kraju i upisali osmu “recku”. Za najboljeg pojedinca proglašen je Žarko Petković (6 golova). Jedan više postigao je Đukić (7) koji je lider na listi strelaca Superlige, a po 5 su dali Spasić, Jevtić i Mirić.

Nakon kompletno odigranog 9. kola Superlige Želja ima 17 bodova, slede Požega i Obilić sa 12,Partizan i Crvena zvezda imaju po 11.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com