Društvo

Jednokratna pomoć porodicama sa troje i više dece sa područja Crvenog Krsta

Veće Gradske opštine Crveni krst je i ove godine donelo odluku da porodicama sa troje i više dece uplati jednokratnu pomoć u iznosu od 8.000 dinara, koja se uplaćuje kao pomoć za kraj školske godine.

Na teritoriji GO Crveni krst je više od 400 porodica sa troje i više dece.

„Veće Gradske opštine Crveni krst je donelo odluku da finansijski pomogne porodicama sa troje i više dece kada se završava školska godina. Pomažemo i sa 8.000 dinara i kada deca polaze u osnovnu školu na jesen. Ovog puta imamo preko 400 porodica, koje će dobiti po 8.000 dinara. Ukupno smo izdvojili 3,2 miliona dinara, koje ćemo sutra uplatiti“, kaže predsednik GO Crveni krst prof. dr Miroslav Milutinović.

Dodaje da je pomoć skromna, jer je i budžet Opštine skroman, ali nada se da će roditelji biti zadovoljni, naročito oni koji imaju troškove oko mature.

Milutinović dodaje da će za mesec dana biti uplaćeno takođe 8.000 dinara samohranim roditeljima. U opštini Crveni krst je više od 200 porodica gde deca odrastaju sa samo jednim roditeljem.

Planirana je i pomoć još jednoj kategoriji stanovništva, kojima će sredstva biti uplaćena za kupovinu lekova ili nabavku ogreva.

Ukupno iz budžeta GO Crveni krst je izdvojeno 8 miliona dinara za socijalna davanja i pomoć stanovnicima ove opštine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com