Društvo

Javni radovi – put do rešenja nezaposlenosti

Rebalansom budžeta GO Pantelej sagledana su izdvajanja od oko 3 miliona dinara za realizaciju ovogodišnjeg Lokalnog akcionog plana zapošljavanja nas teritoriji opštine, koji se sprovodi u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Planom su predviđene subvencije za samozapošljavanje i angažovanje nezaposlenih lica sa područja Opštine u javnim radovima.

Treća mera koju sprovodi NSZ jeste upošljavanje na javnim radovima osoba sa invaliditetom. Reč je o 3 miliona dinara koje je opština namenila za te svrhe, kako bismo tim sugrađanima pomogli u samozapošljavanju, a svakako i da angažujemo desetak radnika koji su nam potrebni za održavanje javne higijene na teritoriji naše opštine“, rekao je Bratimir Vasiljević predsednik GO Pantelej.

Foto: S.P.

Opština samostalno finansira javne radove, a u odnosu na prethodnu godinu iznos je veći, oko 250 hiljada dinara po projektu.

Da bi bili sagledani programom i postali korisnici ovih sredstava, kandidati treba da ispune određene uslove, između ostalih, da žive na teritoriji opštine Pantelej, da su nezaposleni, odnosno da su na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja, kao i da s prošli obuku „Put do uspešnog preduzetnika“ kod NSZ.

Najavljeno je da će i ove godine u prostorijama opštine biti organizovana obuka za nezaposlene, koji žele da konkurišu za pokretanje biznisa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com