Društvo

Izviđački kamp odreda „Lola“

Postoji mesto gde su deca preko celog dana napolju, u prirodi, druže se, uče, zabavljaju, i to sve bez interneta! To mesto je izvidjački bivak na putu za Cerje, na petnaestak minuta vožnje od Niša.

Prelepa priroda, mnogo šuma, čist vazduh, pravo uživanje za mlade izvidjače, koji su ovde u petodnevnom kampu. Spavaju na otvorenom, u šatorima, zajedno jedu, uče, druže se.

Foto: Niške Vesti

U kampu Izvidjačkog odreda „Lola“ boravi trenutno sedamdeset devetoro dece i mladih i svi imaju samo reči pohvale za ovaj kamp.

„Učimo da ne treba zagađivati prirodu, jer to baš mnogo ljudi radi. Učimo i kako da se snađemo u prirodi, kako da, kada se nađemo u prirodi možemo da pronađemo i smeštaj i hranu“, kaže jedanaestogodišnji Saša Stefanović, izvidjač u odredu „Lola“.

„Došli smo u petak. Tema bivka je izviđačko preživljavanje, i učimo decu kako da se snalaze u prirodi, kako da podignu šatore, kako da čuvaju prirodu. Ovde ćemo biti pet dana, do 2. maja. Korisno je za sve njih ovo, jer se ne susreću često sa ovakvim stvarima jer žive u gradu, druže se, razvijaju nove veštine, komunikaciju“, kaže Jasna Milošević, načelnik bivka.

Foto: Niške Vesti

Izvidjački kamp odreda „Lola“ obišlo je i rukovodstvo Gradske opštine Pantelej. Ova opština finansijski podržava Izvidjački odred „Lola“, i nastaviće da im pruža svaki vid pomoći i podrške i nadalje, kaže predsednik GO Pantelej, Bratimir Vasiljević.

Kada završe sve dnevne aktivnosti, pre spavanja, izvidjači se okupljaju u malom prirodnom amfiteatru, i druže se uz logorsku vatru.

Foto: Niške Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button