Društvo

Izumeo mašinu za mešanje ajvara

Domaćini kojima tokom spremanja čuvenog južnjačkog specijaliteta od paprike najviše muka zadaje upravo neprestano mešanje uz vrelu peć koje traje satima, mogli bi da zaborave na ovaj mukotrpni posao, jer je jedan domišljati penzioner izmislio mašinu koja će to raditi umesto njih.

Naime, kako je i njemu samom to bio najteži deo posla u pripremi ajvara, Slobodan Antić smislio je način da sebi olakša muke i izumeo mašinu koja se prikači za šerpu i uz pomoć motora i sama meša ajvar, ali i džem i slične specijalitete.

„Napravio sam prvi komad pre par godina kada je došao red na mene da mešam ajvar. Kada sam video kako je teško počeo sam da tražim rešenje i evo sada može čak i utakmica da se gleda dok se ajvar kuva“, kaže Antić.

On kaže da, iako je mešalice prvobitno počeo da pravi iz hobija za porodicu i prijatelje, nju ipak mogu naručiti svi zainteresovani kupci, a cena je 6000 dinara. Pojašnjava da se one šteluju po potrebi tako da odgovaraju svim vrstama šerpi.

Rucno mesanje odlazi u proslost

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com